Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érdemes megvenni ezt a lakást?

Érdemes megvenni ezt a lakást?

Figyelt kérdés

a link: [link]

nekem nagyon tetszik. van valaki, aki ezen a környéken lakik? pozitív, illetve negatív tapasztalatok is érdekelnek!

köszönöm.

2009. szept. 18. 15:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ismerem a környéket, belváros annak előnyeivel és hátrányaival. A lakás tényleg nagyon szép!
2009. szept. 18. 15:33
 2/13 anonim ***** válasza:

Atyaég, egy ilyen pici lakásért ennyi pénzt kérnek.... Egyébként nagyon szép, aranyos.

Én debreceni vagyok, itt azért egy újabb társasházi lakást simán lehet venni ennyi pénzért.

2009. szept. 18. 15:33
 3/13 anonim ***** válasza:
A képen egy berendezett lakás látható. Ez önmagában nem mond semmit. Ha vásárlás előtt állnék, alaposan megnézném a lakást kívűl-belül. Valószínű öreg házban léehet, hiszen a környék is eléggé lestrapált. Érdekelne, mennyire szigetelt, milyen és mennyibe kerül a fűtése, mennyi a közös költség, milyenek a szomszédok, stb. A gondos vevő mindent mérlegel és azután dönt.
2009. szept. 18. 15:39
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha egyedülálló vagy, és az előttem beírók jótanácsait is megfogadod és nincs semmi ellene szóló (zajongó vagy züllött szomszédok, eszméletlen közös költség, várható teljes házfelújítás/házbontás, éjjel-nappal folyamatosan ugató kutya a szomszédban, stb.) akkor érdemes megvenni!

1.) Mielőtt előleget adsz a lakásra, kérd ki a lakás telekkönyvi kivonatát (TE kérd ki, ne az Eladó!), valóban tehermentes és jogtiszta-e az ingatlan?

2.) Keress egy ingatlanos-ügyvédet és az őáltala megfogalmazott adásvételi szerződést írjátok alá!!!

(Legyen benne az Eladó utólagos felelőssége a lakás rejtett hibáira.)

2009. szept. 18. 15:51
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem ismerem konkrétan ezt a környéket, csak a lakás adatait és a képeket néztem meg.

Szerintem a lakás megér ennyit, az adatok alapján reális ár érte.

Persze az attól is függ, hogy milyen a lépcsőház, környék...

(Az előz válasszal kapcsolatban:

- Inkább foglalót adj, ne előleget! Így jobban jársz, ha az eladó esetleg időközben elállna az adás-vételtől.

- Szerintem egy ingatlan adás-vételnél alap, hogy ügyvéd készíti a szerződést és nem az eladó vagy a vevő firkant valamit egy füzetből kitépett kockás papírra.)

U.i: Debrecenben elég olcsóak a lakások ezek szerint. Bp-en 10M alatt nem nagyon lehet normális tégla lakást kapni.

2009. szept. 18. 16:24
 6/13 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

a közösköltség 6000, sztem nem olyan sok.

az árból természetesen alkudni fogunk, legalább fél millát. a tulajdoni lapot már láttam, teljesen tehermentes a lakás.

a rejtett hibáit nem láthatom, de a házban már jártam, nagyon kedves, rendezett, csendes háznak tűnik.

2009. szept. 18. 16:27
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

Még ha alkudtok fél milliót az árból (bár az eladó nem fog belemenni az tuti,mert neki az ingatlanost pont ennyivel kell kifizetnie), akkor is drága egy ekkora lakás.Mi 53nm-es lakást vettünk 10millióért. Teljesen felújítva, festés, új villanykapcsolók, vezetékek kicserélve. Sőt a sok beépített szekrényt is itthagyták,ami 3éves, a konyhában is minden maradt (ezt is az előző lakók csinálták), még a mosogatógépet sem vitték el. A szomszédok kedvesek, a környék jó.

Szóval egy tök üres lakásért sok ez az ár. Ha megnézel más hírdetéseket, egy ekkora lakást 6millióért is kapni felújítva.

2009. szept. 18. 16:41
 8/13 A kérdező kommentje:

persze, kedves utolsó, biztos lehet kapni ekkora lakást 6 milláért, csak nem ezen a környéken. nézd meg az ingatlan.com-on.

azt a 10 millás lakást sem hinném, h Bp. közepén vettétek, hanem valami külső kerületben, valami eldugott kis lakótelepen... tudom, mert ahol most lakok, szintén lehet kapni ennyi pénzért nagyon lelakott panelt.

ameddig nem vagy tisztában a Bp-i ingatlanárakkal, addig sztem ne adj tanácsokat.

2009. szept. 18. 17:40
 9/13 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell bunkónak lenni!!

Te véleményt kérdeztél, mindenki elmondta! Egyébként tisztában vagyok az árakkal, mi is sok lakást megnéztünk! Egyébként gazdasági válság után eléggé lementek az ingatlan árak, ezé a lakásé, amit belinkeltél, akkor is irreális, amit kérnek. De te tudod mit akarsz. Nem tudom, akarsz-e gyereket, de ilyen kis lakásban nem lesz jó felnevelni. Egyébként, mint írtam, én teljesen felújítottat vettem, 4.emelet, panel, de nem lepukkant. Ha érdekel,Kispest közepén van, minden közel 10perc séta az orvos,suli,ovi,metró. Metróval pedig fél óra alatt eljutni bárhova, és nem utolsó sorban a levegő sokkal jobb, mint a belvárosban. Úgyhogy ne az én lakásomat kritizáld, főleg ne így látatlanban. Én csak a véleményemet írtam le...

2009. szept. 18. 17:55
 10/13 A kérdező kommentje:

bocsi, csak annyira elegem van már ebből a putriból (22.ker) ahol lakok, hogy csak na...

imádom a belvárost, és anyukám nem sajnál kiadni ennyi pénzt azért, hogy ne kelljen naponta órákat utazgatni.

gyereket nem ott szeretnék nevelni, bár ki tudja.. de semmiképp sem ekkora lakásban...

gondoltam, h panellakásod van, és kispest sztem nem a világ közepe, ha nem haragszol. az 1 dolog, h ott a metró, de a belvárosban éjszaka is könnyebb közlekedni. a sulim pedig a baross utcánál van, szóval kb 10 perc alatt odaérek.

2009. szept. 18. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!