Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Budapesten mennyire különbözőe...

Budapesten mennyire különbözőek a panelok?

Figyelt kérdés
Falvastagság, zajszigetelés, hőszigetelés. Lakást akarunk venni jövőre ha összejön, ezért érdekes a dolog.

2013. márc. 24. 14:18
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolóval értek egyet, én is ezt látom :)
2013. máj. 18. 22:42
 12/13 anonim válasza:

azért nem tudom, a társasházat sokan keverik a panellel, pedig szerintem jobb, mert kicsit vastagabb a fal, és drágábbnak se mondható.

Azért kijelenteném, kontár vagyok ebben a témában, majd egy okosabb kioktat, de néztem én is társasházakat (ami nem tudom miből épül, de jobban szigetel hangilag) és nem olyan drága, kb annyi mint egy panelház.

Nem vagyok pesti, én zugló környékén nézelődtem, azt mondják az jó hely, biztonságilag, vagy éppen a 11. kerület.

2013. máj. 18. 22:55
 13/13 anonim ***** válasza:

Van panel és 5. kerületi társasházban lakásom is .

A panel 10 cm EPS hőszigetelést kapott, hőszigetelt ablakok , új tető .

38 cm vasbeton és a belső válaszfalak beton vagy tégla (fűrdő teljesen tégla volt) alap hőveszteségi tényező 2,34 de most a hőszigeteléssel 0,38 lett vagyis megkapta az energiai tanusítvány szerint "B" osztályt ami nagyon jó, ha lenne még fűtés korszerüsítés vagyis annyit fizetsz amennyit fűtesz még jobb lenne.

A panelek közül én a 4 emeletes felújított csúsztatott zsalus technológiával épülteket venném ezeekt 1957-1965 között építették, aztán vannak a 1979-86-os 10 emeletes panelek amelyek már csak ha jól tudom 20 cm falvastagsággal rendelkeznek . A barátom aki családi házban nőtt fel ő is ilyenekt nézett, az igazi 10 emeletes paneleket nem szereti a másik haverom meg azokat szereti .

Ja a panel lakásom Zuglóban van a Mexikói út felé a 4 meletesekebe.

Ha panelt vennél akkor minimum legyen hőszigetelt falak, hőszigetelt ablakok.

Nálam a 55 nm-es panel fűtési költsége 1 évben 120 ezer ez tartalmazza az alapdíjat és a fűtést is.

Egyedi vízmérők vannak, ja igen ez is fontos mert ha nem lenne akkor a közös költségem 26 ezer lenne a mostani 9500-hoz képest.

Én azt javaslom ha megvan a lakás amit szeretnél keressél fel egy olyan szakembert aki energatikai tanusítványok készítésével foglalkozik és kérjed meg ,hogy készítsen a lakásról szakvéleményt amúgy már kötelező energetikai szakvéleményt csatolni ha lakást veszel így aki eladja csináltatni kell neki amit neked meg kell mutatni .

2013. júl. 18. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!