Élhető-e egy olyan nappali, aminek nincs ablaka?
Lehet-e pótolni a természetes fényt valami más fényforrással úgy, hogy mégse tűnjön úgy mintha mindig este lenne? Milyen lámpáknak van inkább természetes fényhatásuk? Van valakinek olyan ablaktalan szobája, ahol ezt megoldotta, és ha igen, mennyire zavaró?
+1, van beépített elszívó, az elvezeti a cigifüstöt is, vagy mindenképp össze kell nyitnom a nappalit egy ablakos szobával, és úgy szellőztetni?
Szépek!:) És főleg ötletesek, de az ennyire többfunkciós terek nagyon zsúfoltan hatnak, szerintem. De a konyhát különben sem lehet az eredeti, ablakos nappalival összevonni, csak azzal a hallal amit nappalinak szerettem volna - ahol nincs ablak. Na mindegy, valamit valamivel muszáj lesz összevonni:) Ha tényleg élhetetlen az ablaktalan nappali, akkor jobbhíján külön marad a konyha, sötéten, és a nagyszoba lesz a nappali/egyik háló.
köszönöm mindenkinek!
Mutathatnál egy alaprajzot mert szerintem biztos ki lehetne variálni a neked tetszene.
Kérdéses így még nekem pl "a nappalit és a kisebb szobát is hálószobaként használnánk". Itt ki akarod/lehet e venni a köztük lévő falat? Ha nem akkor az ajtót keretestül is meg lehetne szüntetni és jobban egybenyílnának.
"A konyhából, közlekedőből és a hallból alakítanánk ki a nappalit (olyan amerikai konyha szerűt), de egyiknek sincs ablaka." Itt az üvegezett ajtó az tényleg jó lenne, úgy hogy a végső nappali ajtaján tejüveg szerű üveg lenne. Olyan amin úgy látni át hogy elég diszkrét legyen hálóajtónak de természetes fényt engedjen be. Az jó lenne.
A faltól-falig tükör az szerintem nagyon csicsás dolog, meg olyan önbámulós egoista hatása van. Viszont ha megoldható a falak, plafon, padló és bútorok világos színűre és az jó sok fényt fog visszaverni úgy is. Esetleg hogy ugye ne legyen minden teljesen fehér, lehetne krémszínnel kombinálni, vagy a bútor világos krémszín (kis közép/sötét barnával is variálható). Szőnyeg is szintén világos megint kicsit más krémszín pl.
"az ennyire többfunkciós terek nagyon zsúfoltan hatnak, szerintem." A zsúfoltsága az a területtől függ. Abban a lakásban annyi hely volt az egy minigarzon. Ha ott minden helységet leválasztottak volna egyenként a konyha stb, na az lenne igazán szűk tér. Az össz teret ha egybenyitják csak növeli. Az meg hogy mennyire kellemesen van megcsinálva már egy másik ügy, lehet szépen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!