Megteheti a közös képviselő?
Nézd, szerintem nem két havi elmaradás után küldi a végrehajtóhoz a tartozásokat, aki rendezni akarta volna már részletekben, az meg tudta volna oldani vagy beszélni.
A régi közös képviselő is dühöngött egyszer, hogy addig amíg nem fenyeget végrehajtóval, addig sokan meg sem próbálnak fizetni. Ráadásul mindig azok a leghangosabbak, akiknek a legnagyobb az elmaradása. (Pont ott voltam, amikor egy idegbeteg lakó a felszólítást lobogtatva majdnem rárontott, hogy mit képzel... 1,5 éves elmaradása volt, többször kapott felszólítást, de nem csinált semmit, amikor végrehajtóval fenyegették, akkor meg neki állt feljebb).
Nálunk is van ilyen, nem is egy, de ami aggasztó, hogy 10-20 ezer forintos elmaradásokra is vonatkozik ez a dolog és rengeteg egyedülálló kisnyugdíjas lakik a házban, tehát ez a félelmetes az egészben. Mert arra van pénz, hogy 720 ezer forintért lefessék a kerítést. De a tetőbeázásra nincs, mert nem ott lakik a számvizsgáló bizottság elnöke. Egyébként köszönöm a választ. Ahány ház annyi közös képviselő.
F.É.
közös képviselőként!
Tértivevényes levélben kell felszólítani előtte hogy tartozása van ezt 3 hónap után szokás...ha erre nem reagál még részletet sem kér akkor jöhet a behajtás..
közjegyzőnél fmh hagyása...ha 15 napon belül nincs fellebbezés vagy békéltetés akkor megkezdődik a végrehajtás...
az összeg 3%a az elsődleges költség ha kekeckedés van az önállón bírósági végrehajtó elkérhet 6-10e Ft-tot is alapból....ha kérdésed van írj ill ha fontos akkor holnapra megnézem neked a könyvbe mi a hivatalos formula...de én mindig így csináltam..
ill ha van a háznak szmsz-e akkor abban is benne lehet h nem kell szólítgatni senkit csak cselekedni kell ill milyen összeg felett lehet lehet feljelenteni
10e Ft-nál érdekes a dolog mert gyakorlatilag szórja a pénz a kk mert többe kerül a leves mint a hús ebben az esetben ez már hanyag munkavégzés a részéről...
remélem tudtam segíteni
utolsó hszt olvasva simán feljelenteném a közös képviselőt....
előző voltam
Az azért undorító, hogy a közös képviselőt akarja valaki feljelenteni, meghurcolni olyan valaki aki az alapvető -közösséggel szembeni- kötelezettségét nem teljesíti!
A Közös képviselőnek éppen ez a dolga, hogy a rendesen fizetők érdekében eljárjon azokkal szemben, akik tesznek a kötelezettségeikre!
Egyetértek a 16. válaszolóval.
Nem korrekt az a magatartás, hogy valaki tudja, hogy fizetnie kellene de nem tud, és akkor sunnyogva várja és számolja a felszólításokat, és amíg nem kap, addig meg sem próbálja valahogy rendezni.
Nekem is volt olyan, hogy minden összejött - szerencsére csak átmenetileg - találkoztam a közös képviselővel, mondtam, hogy bocsi, gáz van, lehet, hogy ezt a két hónapot majd a következő fizetésemből rendezzük mert a mostaniból nem megy? Mondta, hogy oké, mivel mindig rendesen fizettem... De nem vártam meg, hogy felszólításokat küldözgessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!