Ezt hogy gondolja? Ezt megteheti?
Az én kérdésem, hogy mi közöd hozzá? Ha megbukik, majd fizeti a kötbért.
Az áramszolgáltató nem perelget senkit, kiértesítik hogy mennek ellenőrizni, ha 2-3 próbálkozásra se reagál (főként mérőcserénél, ami kötelező 10 évente), akkor egyszerűen kizárják a fogyasztásból. Értsd: egyszerűen levágják a fővezetékét, aztán majd ő fog jelentkezni az ügyfélszolgálaton.
Most őszintén: nincs jobb dolgod, mint más villanyórájával vagy nyomorával foglalkozni?
Ha nem tőled ill. másik embertől lop áramot akkor egyszerűen nem a te dolgod.
Vagy mit akarsz? Feljelenteni, hogy tudsz az óra-buherálásról és ellentétben a látszattal te biztosan tudod, hogy otthon van? Inkább amikor legközelebb elsétálsz a boltba kérdezd meg tőle, hogy neki hozzál e egy fél kiló kenyeret.
Engem ez az egész csak akkor zavarna, ha vagy alkoholistáról (piára van lóvé, villanyszámlára nincs?) vagy egy segélyekből élő 6-8 pulyát nevelgető cigányról lenne szó, aki közben Mercivel jár.
Akkor sem az én dolgom lenne, tenni ellene nem tudnék, csak zavarna a tudat.
Jelentsd fel a TEK-nél, hogy fegyvert láttál nála, akkor majd jól rátörik az ajtót egyik hajnalon!
Tiszta '50-es évek...
Neked semmi közöd nincs, hogy a szomszédod mit csinál, ha csak bizonyíthatóan nem csinál bűncselekményt. 2. Ha sokat próbálkozol nála, beperelhet zaklatásért. Honnan tudod, hogy kevesebbet mér az ő fogyasztásmérője, mint amit valójában elfogyaszt? Ha nem sérült a méretlen fővezeték, és a plombák nála akkor nem csinált rosszat.
Az, hogy bezárja az ajtaját nem akadály az Elmű számára. Ha többszöri próbálkozásra sem engedi be az Elműsöket, rendőri kisérettel köteles beengedni. Ha nem nyit ajtót, akkor jön az áramkommandó, akik a TEK szolgáltatását veszik igénybe, és ők viszont betörhetik az ajtót, levághatják a rácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!