Mennyibe kerülhet egy új tető, vagy inkább felújítás (faanyag, cserép) sacc/kb. négyzetméterenként?
Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 13:57
1/18 anonim válasza:
Sok. az Ácsok 2000ft/m2 munkadíj. Fa:70-80eft/m3 ,léc:110-120ft/fm.
Cserép:2200-2800Ft/m2 ,Ragaj hajópadló:1500-2000ft/m2 folia:120-500ft/m2 Kúpcserép:1300-1600ft/db.+ szög,+csavarok,+ácskapocs, szelező cserép,+ szegő cserép, +bádogozás,+ csatorna, 100-120m2 házra kb:1,5-2 mill.
2/18 kunu lenke válasza:
Szia.A Tondach XXL cserép a Tangó+ alapcserép rézbarna 180 Ft/db 1 m2 8,8 és 11 db/m2 lécezéstól függő a darabszám,Szellöző cserép 1600Ft/db 7-8 m2 re kell minimum 1 db hófogó fém 220-240 Ft /db szarúfa hossztól és eresz hossztól valamint a tető szöge is meghatározza hány db kell a beépítéshez,Rovarháló az eresz aljához a beszellőzés bíztosításához 5 m/db kb 1200-1500 Ft között mozog,Kúpcserép 1300-1600 Ft /db,Szellöző szalag kúpcserép alá 5 m tekercs 10000-13000 Ft,3x5 cm Bramac léc 100-110 Ft/ métere,Páraáteresztő fólia 90 gr,110gr,130gr 130-180 Ft/m2,5 kg huzalszeg 80-as 2200 Ft,Faanyag 7,5X15,10x15,15x15 stb m3 kb 55000-65000Ft A Pesti illetve nagyvárosi ács munkadíj 2500-tól a csillagos égig,A tetőfedési munkadíj 800 Ft-tól a csillagos ég a Bádogos munkadíj 1200 Ft-tól 4000-5000 Ft-ig kb folyómétere.Csak szakmunkás Bizonyítvánnyal rendelkező szakemberrel végeztesd a munkát mert az ács csak tetőt készít és sokan úgy gondolják,hogy a cserepezés ,zsindelyezés vagy a bádogos munkát profin tudják elvégezni aztán 6-7-8 év után újra lehet tetőt készíteni mert berohad mert páralecsapódás elkerülését nem biztosította,sőt a csatornába vezetik a fóliát!!
3/18 anonim válasza:
Csak BETON CSEREPET ,ha jót akarsz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4/18 anonim válasza:
2-es .Az furcsa lenne ha az Ács csak tetőt csinál,és nem cserepez,és nem vágja be a cserepet .Amit írtam árat abban ez mind benne van. És a fólia a csatornába vezetve.Ez mért baj ? 99,5% -a fóliás tető úgy van csinálva!!!És az ellen léces megoldás csak a padlástereseknél érvényes ,de ott sem sok mindent ér ,csak jól megemeli az árakat." 8-10évmulva lerohad." Ezt az Okosságot hol vetted ,az egész anyagot komplett kimásoltad valahonnan!!! Lerohad majd 100-év múlva,se biztos :-)))) Meg csak vizsgázott szakember, Sokszor többet tud a vizsga nélküli mint a vizsgázott.
5/18 kunu lenke válasza:
Hali.A kérdéseidre a válasz!Fólia csatornába?Párazáró fóliánál garantált,hogy nem szellőzik át és a pára lecsapódik majd az az alsó kantra állított lécen átvezetett fóliában megáll(vízzsákot )képezve!8 m2 re minimum 1 db szellőző cserép beépítése szükséges sőt fóliázásnál a légrést is biztosítani kell!!!Egyébként veszem a fáradtságot,hogy évenként 5-10 képzésre elmenjek,arról nem beszélve,hogy 7 építőipari szakmával rendelkezem!!!Nem az asztal mögött ülők hanem én magam végzem el a szakmunkát!Kunu Lenke (tetőfedőnéni)Google ott találsz honlapot cikkeket(Helyi téma,Blikk,Meglepetés magazin).Mint SZAK-Asszony szeretem a szakmáimat hívatásomként végzem a munkám és igyekszem naprakész tudással a megrendelőimet kielégíteni de ha valamit nem tudok kérdezek én is és nem állítok tévesen dolgokat akár félrevezetve másokat.Egyébként javasolt a páraáteresztő fólia mert ha a későbbiekben be szeretné mégiscsak építeni a megrendelő úgy nem kell plusz költségbe vernie magát!
6/18 anonim válasza:
5-ös. Nem vagy semmi. 7 építőipari szakmám van ! Nem az íróasztal mögött ülök !!!!
Pedig pont ott ülsz.Ha nem ott ülnél,hogyan lenne 7 szakma. Nem kell 7 szakma , csak 1, de azt jól kell tudni művelni,nem csak az észt osztani. Amit leírtál mind jó és szép,csak felesleges és drága!!! Az átlag magyarnak.és nincs rá igény!!!!
7/18 kunu lenke válasza:
Gondolj amit akarsz ez megszokott a részetekről a férfiak 90% így gondolkodik,viszont büszke vagyok arra,hogy tettem le az asztalra valamit és konyítok a szakmához annyit,hogy még garanciális javításra sehol nem volt szükség!És ha hiszed ha nem én fent dolgozom a tetőn és a többi munkát is magam végzem és nem az asztal mögül irányítok mint sokan gondolnátok!!Az pedig,hogy olyanok adnak tanácsot akik csak sejtik és fogalmunk sincs a szakszerű munka kivitelezéséhez elszomorít engem és a lelkiismeretes szaktudással rendelkező szakembereket!Ha valaki nem képzi magát és nem ismeri az új technológiákat előírásokat akkor ne adjon tanácsokat a megrendelőt félre vezetve megtévesztve !!
8/18 anonim válasza:
Minden szakmabeli ismeri az ellen léces megoldást ! És nem mondtam ,hogy rossz dolog ,csak azt ,hogy nem megfizethető itt Mo-on. Nincs rá igény.És egy Nem beépített tető terű háznál az igazat megvallva felesleges is!!! De én nem vitázok veled hisz te nagyon tanult, és profi kivitelező vagy a szakmában.
9/18 kunu lenke válasza:
Minden fóliázott tetőt ellenlécezni kell,akármilyen fóliáról is van szó párazáró,pára áteresztó sót a kantra állított lécen is tilos átvezetni a csatornába a fóliát ugyan is azzal megakadályozza a levegő bejutását kiszellőztetését a rétegek között!!!Abban az esetben felesleges még szellőző cserepet is beépíteni mert minek csak dísznek kell ha nem tud funkcionálni,ha lezárja az elejét a fóliával?!Már legalább 10.15 éve is így készülnek a szakkönyvek,hogy így szakszerű az egyszeresen átszellőztetett tetőknél is !!!
10/18 anonim válasza:
A szakkönyvek lehet! Mert te már megint a könyvekkel jössz. Nem 1és nem 2 tetőt csináltunk meg 1985-ben, az első Bramac cserepekkel ,és lett is rájuk fólia téve! A mai napig semmi gond nincs velük.És ha katasztrófa nem éri őket még vagy 50-évig nem is lesz!! Az érdekes lenne,ha 1 fóliával úgy lezárnánk a tetőt ,hogy befulladjon.15.000 hely van ahol a szél befújjon!!! De mondtam már hogy többet nem válaszolok.Mostantól be is tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!