Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik jártasak építkezésben,...

Akik jártasak építkezésben, felújításban, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Van egy régi ház, aminek a megvásárlásán gondolkodunk, mert telekáron van.

Érdemes felújítani? Vagy jobban járunk a bontással és egy teljesen újjal?

Sajna kicsi a ház, szóval hozzáépíteni mindenképp kellene!

A falai jók,nem vizesek, de minden más cserét igényel!

Mivel jönnénk ki jobban?

2013. febr. 25. 13:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Konkrét alapterület kéne, fal és tető állapotokkal, de még inkább képekkel. Egyébként egy új ház alsó hangon, nagyon vékonyan számolva is 20millióban áll meg, szóval ha nem menthetetlen akkor nagy valószínűséggel megéri felújítani.
2013. febr. 25. 13:49
 2/12 A kérdező kommentje:

A régi ház 8X8 kocka, beton alap, tömör tégla falazat, fafödém(ez lehet maradhat, de nem tudom...), palatetős (de tető mindenképp új lenne), kellene hozzáépíteni szerintem kb. még egy 40 m2 részt, sima téglalap lenne az "új" ház. Kb 8X13-ra jönne ki, úgy gondolom.

Mennyi lenne az új résznek a felhúzása (alap, falak)? Tető minndenképp új lenne.

Bontott tégla is lenne, mert van mit bontani (melléképület)...

Én (is) úgy gondolom, jobban jönne ki a felújítás, hozzáépülés, de javítsatok ki, ha tévedek...

valaki csinált hasonló építkezést mostanában? Mennyi lett a vége?

2013. febr. 25. 14:05
 3/12 anonim ***** válasza:
Kompletten, teljes szigeteléssel és új tetővel olyan 4millió körül állna meg úgy hogy egy darabig ne kelljen hozzányúlni, de ez csak hozzávetőleges.
2013. febr. 25. 17:58
 4/12 A kérdező kommentje:
Mire erted,hogy ne kelljen hozzanyulni? Jo darabig nem szeretnek!:) Amugy koszi a valaszt.
2013. febr. 25. 18:05
 5/12 anonim ***** válasza:
Arra hogy minden normális anyagokból és rendesen van megcsinálva,például nem kell 2év múlva újravakolni a fél házat mert a szar vakolat fele lepörög. :)
2013. febr. 25. 18:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Ertem.Igy tervezem.Amennyire lehet,olcson szeretnem,de ne menjen a minoseg rovasara.:)
2013. febr. 25. 18:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Én is csináltam ilyet.Először is el ne bontsd én sokkal rosszabbat újítottam fel .Igaz csak a falak maradtak +jött rá új tető meg új vakolat kívül belül és persze új vezetékek.De ha kiszámolod az alapozást a falazást anyag + munkadíj rengeteget spórolsz.
2013. febr. 25. 20:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha szerkezetileg jó állapotban van, akkor megérheti felújítani, de ez minden esetben az adott háztól függ. Árajánlatot kell rá kérni, csak megbízható cégtől kérd!

Mondjuk én a mr.flash által számolt 4 milliót vészesen kevésnek találom egy 40m2-es hozzáépítésre, tetőcserére, szigetelésre, nyílászárókra, beltéri burkolatok cseréjére... Hogyan jött az ki? Érzésre szerintem az legalább 8 millió.

2013. febr. 25. 23:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Bontott téglával meg jó sok sajátkezű munkával. Új anyagból stimmel a 8millió.
2013. febr. 26. 00:00
 10/12 anonim ***** válasza:
7- es vagyok még annyit hogy én új anyagokat használtam kivéve a cserepet jó állapotú pár éveset vettem olcsón ezen sokat spóroltam és sok mindent magam csináltam pl:szenyvíz csat. kívül belül,ereszcsatorna felszerelése,laminált padló lerakás, a régi rész aljzatbetonozása , terasztető.De ha te is sok mindenen spórolsz és csinálsz meg magad a 4 milla akkor is nagyon kevés hidd el. Ha csak felújítani kellene nem gond de toldasz is hozzá onnantól kezdve jönnek az engedélyek tervek tömkelege ami már magában sok pénzt és erős idegrendszert igényel.
2013. febr. 26. 06:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!