Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik jártasak építkezésben,...

Akik jártasak építkezésben, felújításban, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Van egy régi ház, aminek a megvásárlásán gondolkodunk, mert telekáron van.

Érdemes felújítani? Vagy jobban járunk a bontással és egy teljesen újjal?

Sajna kicsi a ház, szóval hozzáépíteni mindenképp kellene!

A falai jók,nem vizesek, de minden más cserét igényel!

Mivel jönnénk ki jobban?

2013. febr. 25. 13:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Viszi a pénzt, gondolom...

Megpróbálnánk magunk csinálni, amit tudunk.

Nagyjából tisztában vagyok az árakkal. Egy laksáfelújításon is túl vagyunk már, sokat tanultunk belőle. :) :)

A hozzáépítésnél az alap, falak és a terv, engedélyek, az kb. mennyi lenne? Ezt nem tudom belőni.

Tényleg, milyen engedélyekre van szükség?

A többit nagyjából igen (nyílászárók, tető, fűtés, vezetékek, aljzat, stb....)

2013. febr. 26. 09:11
 12/12 anonim ***** válasza:
Kell tervrajz nekem ismerős csinálta kis kedvezménnyel 80 ezerért 4 éve 100 m2 ert.Építési engedély nem tudom most mennyi de a tervező tudni fogja.Ha kész van akkor lakhatási engedély, sajnos most azt se tudom már mennyi volt és mennyi lehet.Ha ezek megvannak kijönnek a földhivataltól újra felmérik a telket és a házat.Erre emlékszem 30 ezer volt akkor és nem hiszem hogy azóta olcsóbb lett volna.És hát illetékek illetékbélyegek. Ha gáz is lesz azt terveztetni és engedélyeztetni nem tudom mennyi én ezt kikerültem.Bent volt a gáz a régi házban egy darab konvektorral tehát hivatalos volt.Mikor mindent átvettek és minden rendbe volt egy megbízható szerelővel elvitettem a gázt az órától minden hova az egész házba.Így megúsztam a terveket és engedélyeket.Az alap árát nem tudni így akarsz e szuterént vagy egys kis pincét vagy nem.A falat 1500-2000 ért rakják m2 ét ezt a méretek alapján ki tudod számolni , így a tégla árát is.1500-2000 ÉRT VAKOLNAK.Az ácsmunkáról annyit tudok minél közelebb vagy Pesthez annál drágább nekem akkor ezt mondták az ácsok.Talán 1800 ért csinálták m2 ét.
2013. febr. 26. 13:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!