Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Normális 18 évesen a költözésr...

Normális 18 évesen a költözésre gondolni?

Figyelt kérdés
Most 18 vagyok, jövőre leszek egyetemista, ha minden úgy alakul, de állandóan arra vágyom, hogy végre elköltözhettes otthonról. Édesanyámmal élünk együtt, de állandóan veszekedünk, nem szeretek tőle pénzt kérni sem, inkább próbálom a dolgokat megoldani a magam útján úgy, hogy minél kevesebbel "tartozzam" neki. Tudom, azt, hogy felnevelt, soha nem fogom tudni maximálisan meghálálni, de annyira szeretnék eltűnni itthonról végre és azt, hogy ne ötévesként kezeljenek, vagy legalább kopogjon, ha bejön a szobámba, vagy mondjuk nem turkáljon a táskámban. Komolyan az agyamra megy, és szinte reménykedem abban, hogy minél távolabbi egyetemre fognak fölvenni
2013. febr. 22. 13:38
 1/4 A kérdező kommentje:
csak mert a legjobb bartánőm meg a pont ellenkezője: hogy ő nem akar ilyesmire gondolni sem, jól érzi magát otthon, nem akar felnőni stb
2013. febr. 22. 13:45
 2/4 anonim válasza:

teljesen normális, rengeteg fiatal érzi úgy, hogy szeretne elhúzni otthonról minél hamarabb. nem egy olyan ismerősöm van, aki érettségi után rögtön elköltözött otthonról. (köztük olyan is volt, akit nem vettek fel egyetemre, és meg sem állt egy másik országig)

koliban/albérletben lakva, küszködve a pénz-és időbeosztással, olyan egyszerű dolgokkal, mint kaja, tisztálkodás, házimunka, mosogatás - sokan megbánják, hogy annyira le akartak lépni... de egyébként ha tényleg rossz a viszonyotok, akkor a nehézségek ellenére jobb, ha elköltözöl

2013. febr. 22. 13:53
 3/4 anonim ***** válasza:
47%

Az otthoni dolgokat kell rendbe tenni.Az otthoni sérelmeidet beszéld meg.Azt gondolom édesanyád is megérti,

18 vagy és már kezelhet felnőttként .Nem az elköltözés

ennek a dolognak a megoldása .Csak saját magad dolgát nehezitenéd meg.Tegyük fel megteszed.Pár hónap elteltével már látod rosszúl döntöttél.Akkor meg majd ott állsz az

ajtóban sírva,mégis visszajönnék .Az ilyen elköltözések nem valami vidáman szoktak lezajlani .Amit megtudok érteni

mert minden fiatalban benn van,a kor hozza magával ezekben

az években, a"lázadás" .Ez miatt egyesek még az itélő képességüket is elvesztik .

2013. febr. 22. 13:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy rengetegszer beszéltem már vele, hogy nem tetszik, ahogyan kezel, de egyszerűen képtelen megérteni :(

Viszont nem hinném, hogy ez hirtelen fellángolás és lázadás lenne, gyakorlatilag már két éve szeretnék elköltözni, csak mivel tanulok még ezért nem tudnék saját erőmből.

Nagyon rosszul érzem magam itthon, nem tudok rendesen tanulni sem, és ez nem csak anyukám hibája, nem akarok mindent rákenni, egyszerűen úgy gondolom, hogy ha elköltöznék sok minden megoldódna.

Nagyon szeretem édesanyámat, és ő is engem, sokszor is mondjuk ezt egymásnak, de vannak olyan rossz szokásai, amiken nem képes változtatni és pedig képtelen vagyok elfogadni.

2013. febr. 22. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!