Miért nincs meleg, pedig megy a vegyes kazán?
Tök mindegy gagyi,vagy nem gagyi fával fűtenek.Ennek más vonzatai vannak. Ha gagyi fa képes 80 fokra felmelegiteni a vizet,akkor ez a része okés.Ezután meg kell nézni az összes radiátor végét,hogy forró e ? Ugyan igy a radiátorok alját is .Ha a radiátorok alja épen hogy csak langyos,vagy nagy a hőkülönbség,az a radiátor nem fűt.Ez a radiátor levegős,vagy nagyonlassú bent a cirkuláció. A legtávolabbi radiátornál lehet kicsit gyengébb hő is,mert mire odaér a forró víz,meg lassúbb is is a cirkuláció már,ez nem számít hibának .
Ezt csak nagyobb keringető szivattyúval lehet kiküszöbölni .Ha ez igy van ahogy leirtam,akkor a fűtés jó,illetve a hiba is megállapitható. A gagyi tüzelő,csak a kazán hőfoka elérésénél számit ídőben .
Ha nem tud jó fűtési rendszer mellett sem meleg lenni ,akkor valahol nagyon szökik a hő .De a hideg falak is magukba szívhatják .15 évet dolgoztam kazánfűtőként,egy nagy fűtési rendszeren .Volt hol tapasztalatot szereznem .
Miután nagyon érdekelt is ez a munka,nagyon utána utána néztem minden hibának,miből is adódhatott.Sok esetben dolgoztam együtt a szerelőkkel is .Az előirt viznyomásnak meg kell lenni ! Nehogy gőzös kazánná alakuljon át.
Ha kiegyenlitő tartály van ,akkor annak van egy túlfolyója is.Ha máshol nincs feltöltő csap,a kazán alján van leeresztő,ott is fel lehet tölteni,de nem felfűtött állapotban,40 fok már nem meleg .Ha folyik a túlfolyón ,akkor a rendszer tele van. Egyébként a kazánon is kell lenni órának ami a viznyomást mutatja .Ha tágulási tartály van,akkor a kiépitett rendszeren kiépitett légtelenitők,vagy légtelenitő kis tartály,amiből egy cső vezet lefelé,végén elzáró szeleppel.Ezt óvatosan meg kell nyitni,alá vödröt.Itt köpködi ki a levegőt,vizzel együtt.
ha buborékmentesen folyik nincs bent levegő .Ilyen légtelenitő egymás mellett 2 van .Ha ilyen megoldással
készűlt a rendszer,akkor ebből több is lehet.Közben a keringtető menjen .Ha sok vizet engedtünk ki,pótolni kell újra .Hihető a dolog hogy tavaly jó volt,de közben a rendszerben a viz elfogyott (csöpögések ,nem is látni mert a forró víz elpárolog )belevegősödött a rendszer,
nagyon gyenge lett a cirkuláció .Ha valamit nem értesz
még írj rám .Feltölteni a kazánt,jobb hiján a hálózati vízről kell .
Vegyestüzelésü kazánnál a nem lehet olyan hőérzékelő,ami
megfelelő hőmérséklet esetén kikapcsolná a keringtető szivattyut.Azt csak kézi kapcsolással lehet megtenni.
Keringtető szivattyu megállásnál a tüzet is azonnal minimálisra kell mérsékelni .Különben müködésbe lép a biztonsági szelep,gőzössé válhat a kazán .
Kedves kérdező!
Nem véletlen kérdeztem hogy mióta áll fent a probléma, mert én a keringető szivattyúnál kezdeném a hibakeresést. Ha szezon eleje óta van baj, akkor a szivattyú letapadt a nyári állásban, azt orvosolni lehet ha még le nem égett a motorja. A szivattyúmotor közepén található csavart kell kitekerni, és alatta kell kézzel megjáratni a forgórészt egy kisebb fejű lapos csavarhúzóval. Ha a már működött rendesen de a napokban jött elő, valószínű leégett a szivattyú, akkor cserélni kell! Kideríteni ugyanígy lehet, csak akkor nem indul a csavarhúzóval való forgatásra.
Kedves Kilences!
A csőtermosztátot, illetve a merülőhüvelyes termosztátot arra találták ki, hogy a beállított hőmérsékletnél kapcsolóként szolgáljon! Ennek a kapcsolási pontjaira ráköthető akár egy szivattyú fázisa, vagy relével akár több kapcsolási pont is (a vegyestüzelés előnykapcsolása gázkészülék tiltásával is így oldható meg!).
Remélem segítettem! Üdvözlettel: #1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!