Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nincs meleg, pedig megy...

Miért nincs meleg, pedig megy a vegyes kazán?

Figyelt kérdés
40 Kw-os vegyes tüzelésű lemezkazánunk van (egy éves). Tavaly szuperul fűtött, idén nem tudjuk 17 fok fölé tornázni a házban a hőmérsékletet. 700 légköböt fűtünk vele, tehát nem a kazán méretével van a ond - főleg, hogy tavaly jó volt. A szaki, akit hívtunk, nem talált problémát és még a radiátorok is jól vannak beállítva... Előre is köszönöm. (Hívtunk új szakembert, de sajnos csak a jövő héten tud kijönni, annyira be van táblázva)
2013. febr. 19. 06:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Az idei szezonban volt már alkalom hogy rendesen fűtött, vagy az elejétől ilyen?
2013. febr. 19. 07:00
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Forrók a radiátorok? Ha igen, akkor vhol igencsak szökik a meleg...
2013. febr. 19. 08:22
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Találgatni azt lehet... így én is feldobok egy tippet,hátha valamelyik válaszba meglesz a megoldás... elég száraz a fa??
2013. febr. 19. 08:30
 4/20 anonim ***** válasza:
biztos gagyi a tüzifa.
2013. febr. 19. 08:39
 5/20 anonim ***** válasza:

Tök mindegy gagyi,vagy nem gagyi fával fűtenek.Ennek más vonzatai vannak. Ha gagyi fa képes 80 fokra felmelegiteni a vizet,akkor ez a része okés.Ezután meg kell nézni az összes radiátor végét,hogy forró e ? Ugyan igy a radiátorok alját is .Ha a radiátorok alja épen hogy csak langyos,vagy nagy a hőkülönbség,az a radiátor nem fűt.Ez a radiátor levegős,vagy nagyonlassú bent a cirkuláció. A legtávolabbi radiátornál lehet kicsit gyengébb hő is,mert mire odaér a forró víz,meg lassúbb is is a cirkuláció már,ez nem számít hibának .

Ezt csak nagyobb keringető szivattyúval lehet kiküszöbölni .Ha ez igy van ahogy leirtam,akkor a fűtés jó,illetve a hiba is megállapitható. A gagyi tüzelő,csak a kazán hőfoka elérésénél számit ídőben .

Ha nem tud jó fűtési rendszer mellett sem meleg lenni ,akkor valahol nagyon szökik a hő .De a hideg falak is magukba szívhatják .15 évet dolgoztam kazánfűtőként,egy nagy fűtési rendszeren .Volt hol tapasztalatot szereznem .

Miután nagyon érdekelt is ez a munka,nagyon utána utána néztem minden hibának,miből is adódhatott.Sok esetben dolgoztam együtt a szerelőkkel is .Az előirt viznyomásnak meg kell lenni ! Nehogy gőzös kazánná alakuljon át.

2013. febr. 19. 09:37
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő választ. A tűzifa nagyon jó, ismerős is hozza ráadásul, kiváló minőségű, száraz. A nyílászárók újak, szigeteltek, nem tapasztaltuk, hogy bárhol is szökne a meleg. A falak hatvanas téglafalak. Hiába dörög a kazán nyolcvan, kilencven fokon, a radiátorok pár pillanatig forróak - igaz, csak a felső harmaduk, mert alul jéghideg az összes. Nem langyos, jéghideg. Megnézném, mennyi víz van a rendszerben, de fogalmatlan vagyok hogy kell... Külön csapja nincs is, a kiegyenlítő tartálynál szoktuk utánaöntögetni.
2013. febr. 19. 12:38
 7/20 anonim ***** válasza:
82%
Hol mennek a lakásban a csövek 1 felt 1 lent,v mind a 2 fent. stb? Van keringető szivattyú?Ha van működik? Ha van, szokott lenni hőérzékelője is ami szabályozza a bekapcsolását,lehet ott is baj. Azt írod tavaly ,ezalatt mit értesz 11-12 tél? Már nemsokára vége a 12-13 télnek ,eddig hogy fűtöttél? Vagy szezon végére jutott eszedbe megjavítani?
2013. febr. 19. 15:41
 8/20 anonim ***** válasza:

Ha kiegyenlitő tartály van ,akkor annak van egy túlfolyója is.Ha máshol nincs feltöltő csap,a kazán alján van leeresztő,ott is fel lehet tölteni,de nem felfűtött állapotban,40 fok már nem meleg .Ha folyik a túlfolyón ,akkor a rendszer tele van. Egyébként a kazánon is kell lenni órának ami a viznyomást mutatja .Ha tágulási tartály van,akkor a kiépitett rendszeren kiépitett légtelenitők,vagy légtelenitő kis tartály,amiből egy cső vezet lefelé,végén elzáró szeleppel.Ezt óvatosan meg kell nyitni,alá vödröt.Itt köpködi ki a levegőt,vizzel együtt.

ha buborékmentesen folyik nincs bent levegő .Ilyen légtelenitő egymás mellett 2 van .Ha ilyen megoldással

készűlt a rendszer,akkor ebből több is lehet.Közben a keringtető menjen .Ha sok vizet engedtünk ki,pótolni kell újra .Hihető a dolog hogy tavaly jó volt,de közben a rendszerben a viz elfogyott (csöpögések ,nem is látni mert a forró víz elpárolog )belevegősödött a rendszer,

nagyon gyenge lett a cirkuláció .Ha valamit nem értesz

még írj rám .Feltölteni a kazánt,jobb hiján a hálózati vízről kell .

2013. febr. 19. 20:08
 9/20 anonim ***** válasza:
0%

Vegyestüzelésü kazánnál a nem lehet olyan hőérzékelő,ami

megfelelő hőmérséklet esetén kikapcsolná a keringtető szivattyut.Azt csak kézi kapcsolással lehet megtenni.

Keringtető szivattyu megállásnál a tüzet is azonnal minimálisra kell mérsékelni .Különben müködésbe lép a biztonsági szelep,gőzössé válhat a kazán .

2013. febr. 19. 20:19
 10/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem véletlen kérdeztem hogy mióta áll fent a probléma, mert én a keringető szivattyúnál kezdeném a hibakeresést. Ha szezon eleje óta van baj, akkor a szivattyú letapadt a nyári állásban, azt orvosolni lehet ha még le nem égett a motorja. A szivattyúmotor közepén található csavart kell kitekerni, és alatta kell kézzel megjáratni a forgórészt egy kisebb fejű lapos csavarhúzóval. Ha a már működött rendesen de a napokban jött elő, valószínű leégett a szivattyú, akkor cserélni kell! Kideríteni ugyanígy lehet, csak akkor nem indul a csavarhúzóval való forgatásra.

Kedves Kilences!

A csőtermosztátot, illetve a merülőhüvelyes termosztátot arra találták ki, hogy a beállított hőmérsékletnél kapcsolóként szolgáljon! Ennek a kapcsolási pontjaira ráköthető akár egy szivattyú fázisa, vagy relével akár több kapcsolási pont is (a vegyestüzelés előnykapcsolása gázkészülék tiltásával is így oldható meg!).

Remélem segítettem! Üdvözlettel: #1.

2013. febr. 19. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!