Hogyan pakoljam a kazánba a fát, hogy jó legyen?
Alulra teszek egy kis papírt, majd gyújtóst, majd egy kicsit vékonyabb, utána a vastag fát.
De azt veszem észre hogy felmegy 40fokra a víz (még nem kapcsol a keringető) és ottmarad, nem bír feljebb menni a hőfok.
Nem kap elég levegőt? vagy hogyan kéne pakolni a fékat? Keresztbe is rakjak?
-ha jó a fád,akkor teljesen mindegy,hogy milyen pozicióban van bent a kazánban,az ég és fűt,mint pl a zsír,
-ha vizes ,vacak a fád ,akkor megint teljesen mindegy,hogy balról jobbra dől e vagy fordítva,mert a vizes fa az nagyon gyengén fűt,sőt,alig akar égni,
akkor annak égni kell,simán
alulról adjál neki levegőt bőven ,és fog az fűteni ,mint a fene,
(a tűztér alatt lépjen be az égéshez a levegő,keresztül rongyol a fahasábok között,és ha nincs eldugulva a kémény,akkor már forr is a vized)
ahhoz,hogy jól égjen a fád ,levegőt kell beengedni,
tény,hogy a meleg fölfelé száll,és ebből kifolyólag nagyon sok hő egyszerűen a kéményen át távozik el,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!