Mit gondolsz azokról az emberekről, akik mindenféle nem kazánba való dologgal fűtenek?
Az a baj, hogy nem lehet semmit tenni ellenük.
Egy lezárt lakóparkban lakunk, az utcában több, mint 50 10 év alatti kisgyerekkel. A mellettünk lévő telken lapszabászat működik. Rendszeresen égetik el a maradék műanyag bevonatú bútorlapot, fóliát. Rengetegszer jelentettük már be önkormányzatnál, rendőrségen, fényképekkel illusztrálva, hogy az utcára sem tudunk kimenni a fekete füsttől, mert a völgyben megáll, de nem tudnak semmit tenni.
Azt gondolom róluk,hogy biztos van rá okuk...Tudod,akinek egy kevéske tapasztalata is van ilyen téren,az tudja,senki nem fogja saját jókedvében elégetni a különböző műanyag cuccot,mert amit Te kint úgy érzékelsz,ahogy leírod,az kályha/kazán esetén a tüzelőnek még rosszabb.
Tudom,mert sajnos nem egyszer kell nekem,illetve családomnak is ezt tennem,mert nem telik a havi 15-20 mázsa fára,amikor a legrosszabb,szinte fűtésre alkalmatlan vizes fa is 2300-2500 ft/mázsa.
Én is szégyenlem magam,hidd el,hogy ilyen mértékű légszennyezést kell tennem,de akárhogy szeretnék,nem tudok változtatni rajta...
A legrosszabb része,hogy míg Te azt érzékeled,hogy füst szag van,addig én idebent általában könnyezem minden alkalommal a kályhánk mellett,illetve megrakásakor,valamint nem kevéssé rosszabb légzésfunkcióm is van tőle.De inkább ez,mint hogy halálra fagyjak.
A mi lakásunk sem úgy néz ki,mint ahol "húdeszegények" laknak,mivel mindenhogy,innen-onnan leselejtezett dolgokkal próbáljuk rendben tartani,valamint ez egy önkorm. bérlakás,és így is még az étkezést is alig tudjuk megoldani hónap végén.
Utolsónak:
Az avarnak a lombnak amiket összesöpörnek az utcán és hatalmas műanyagzsákokba raknak mennyi fűtőértéke van? Mert ha van, akkor szedjétek össze az utcáról, mert arra szemétként tekintenek az emberek. Vagy például a papír amit szelektíven gyűjt sok ember annak is van fűtőértéke, esetleg elkérhetnétek, úgyis a zöld kukába rakják. Az elhullott ágak gyűjtése nem büntetendő, csak a fa kivágása, az élő fa megcsonkítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!