Honnan tudhatnám meg, hogy hány ember van bejelentkezve a lakásomba rajtam kivül? Augusztusban vettem a lakást, azóta sorozatosan jön mindenféle hivatalos levél, stb. a cimemre, persze más cimzettel. A kerületi önkormányzatnál érdeklődjek?
Egyáltalán nem biztos, hogy ott lakik - illetve, hogy mßeg be van jelentve, sok hivatla egyszerüen nem foglalkozik azzal, hogy megváltozott az ügyfelek cime.
A legegyszerübb, ha visszaküldöd azzal, hogy a cimzett ismeretlen. (Nem kell bélyeg rá, csak ráirod a boritékra, és bedobod a postaládába)
Azóta beszéltem a régi tulajjal, mondta, hogy itt lakik a pasi a lépcsőházunkban, akinek a nevére jött az értesitő. Állitólag már többször mondta neki annó, hogy jelentkezzen ki. Majd beszélek az emberrel...
A nő meg most albérletben lakik és szinte könyörgött, hogy ne jelentsem ki erről a cimről, mert oda nem tud bejelentkezni. Ennek lehet valami hátránya? Köszönöm a válaszokat.
A sok hivatal nem foglalkozik vele, de annyi eszük sincs legalább az állami hivataloknak, közműszolgáltatóknak, hogy központi adatbázisból kérjék le a mindenkori lakcímet. Illetve lehet, hogy eszük lenne, csak lehetőségük nincs, már csak az a kérdés, hogy a "központ" (okmányiroda) minek tartja nyilván, ha onnan egyedül én használom, mikor kártyát igénylek, én meg úgyis tudom a saját lakcímem.
Most őszintén ki az, aki tudja, hogy az elmúlt 20 évben hány tucat helyen kérték el a lakcímét, ahol most mind módosíttatni kéne Záhonytól Szombathelyig.
Szűk családon kívül _senki_ ne legyen hozzád bejelentve.
Brutál helyzet:
- Lakatost hív, hogy kizárta magát (lakcímkártyát felmutat), bejut, kirabol, esetleg nem, csak befekszik az ágyadba. Hazaérsz, ott hever, rendőrt hívsz, az meg széttárja a karját, hogy hát hiszen oda van bejelentve!
SOHA NEM SZABADULSZ MEG TŐLE, ha olyan...
Hallgass a józan eszedre és ne a szociális érzékenységedre. Egy ingatlan nem egy doboz gyufa:/.
És ha bejegyeztet egy céget a címedre, majd bebuktatja, lelépve a pénzzel, akkor elárverezik a fejed fölül a lakást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!