Vegyestüzelésű kazánba be lehet gyújtani háztartási fáradtolaj és fűrészpor keverékével, vagy baj lehet belőle?
Én a műhelybe egy kiherélt olajkályhával fűtök. Nem olajjal---megtömöm/nyomkodom asztalosüzemből szerzett abrikter-faforgáccsal,és erre öntök vagy2~3 deci fáradt olajat. MINDIG fölülről gyújtom meg,így alig füstöl égés közben.
A lényeg: amíg el nem égett,NEM szabad piszkálni,kavarni!
Fűrészporral még nem próbáltam,de ott is az lehet a "szabály",hogy nem piszkálni,míg el nem ég teljesen.
én a fáradtolajat keverem fahamuval majd ezt ujságpapirba tekerem kerek formályura ezt dobálom a fára szénre.
Hidraulika olajat sosem tüzeltem de ha az is éghető szerintem nyugodtan használd.
biztos kormosabb lessz a kémény mert szép fekete füstje van legalább is a motor olajnak persze nem lessz kormosabb mint a széntől!
Azt sem hiszem hogy berobban mert nem párolog az olaj szobahőmérsékleten tűzben meg simán ég nincs ideje párologni közben összegyülni az égéstérben miközben ég meg a huzat miatt áramlanak a kazánban a gázok kifele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!