Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szomszéddal parkolási probléma...

Szomszéddal parkolási probléma, Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Kertes házban (ikerházban) lakunk, mi hátul vagyunk, ezért nekünk csak egy kocsibeállónk van elméletileg. Az ikerszomszédunk úgy döntött, hogy a teljes utcafront a közös telkünk előtt az övé, csak ő és a vendégei parkolhatnak oda, mi és a hozzánk érkezők nem.

Nekünk 2 kocsink van, a szomszédéknak egy. Mi beállunk szinte mindig a kertünkbe, de csak egymás mögé fér be a 2 autó.

Abban az esetben ha nem akarunk ki és be állni, mert egyikünk mindjárt menne tovább, akkor kint szoktuk hagyni az utcán a kocsit, és beállunk a szomszéd által "birtokolt" utcafrontra.(Ő rakott le oda betonlapokat)

Ma átjött, hogy álljak el onnan, álljak másik ház elé, vagy bárhová, de ne eléjük, mert az az ő és a vendégei helye. Nem álltam el, otthagytam a kocsit. Az előbb kimentem, még mindig csak az én kocsim volt az utcán, sem az övé, sem vendég kocsi nem volt sehol.

Tőlünk elvárják, hogy minden esetben álljunk be a kapunkon, a vendégeink is. Ők viszont soha nem állnak be a saját kertjükbe (igaz, hogy kisebb is a kertjük.)

Ráadásul, annyira kicentizik az uatójukkal a kapubeállónkat direkt, pedig lenne hely bőven, hogy alig tudok ráfordulni a kapura, hogy beállhassak.

Annyira felbosszantott, hogy most úgy érzem, ha kell, ha nem, mindig oda fogok állni az "ő" helyére és nagy ívben tojok rájuk. Nekem azt mondták, hogy álljak messzebb, hát majd én is azt fogom mondani, hogy álljon ő messzebb.

Az utca közterület, az áll meg szerintem aki akar. Nehogy már én alkalmazkodjak a nemlétező vendégeikhez!

Ti hogy viszonyulnátok a helyzethez?

2013. febr. 16. 18:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igen, elméletileg olyan mint a nyeles telek, hivatalosan nem így hívják, és ha az lenne, akkor még talán némi igaza is lehetne,...talán.

Osztatlan közös tulajdonban van a telkünk, egy elméleti határvonal választ el bennünket egymástól, ami nincs felvezetve a helyszínrajzra. Csak a m2-ek szerepelnek, hogy ki hány m2 tulajdonosa és az adásvételi szerződés mellé van csatolva egy primitív rajz a telekmegosztásról. Semmi nem szól az utcafrontról.

Tiltótábla nincs, ez egy csendes kertes házas övezet, mindenki áll a saját háza előtt, vagy bent a kertben, ki mit választ, egyedül nekünk nincs kint helyünk.

A másik oldali szomszéd előtt álltunk meg évekig azon a pár alkalommal mikor kint hagytuk az autót, erre direkt bokorsort ültetett, hogy nehogy már előtte parkoljunk.

Tiszta elmebetegek közé költöztünk.:(

2013. febr. 16. 20:51
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a probléma előre látható volt, már a telek megvásárlásakor is.

Most csak bekövetkezett...

2013. febr. 16. 22:51
 13/14 anonim ***** válasza:

A szomszédod épített parkolóhelyet, holott senki se kérte rá, de emiatt érzi a sajátjának az egészet! Amikor odaköltöztetek már megvolt az épített parkoló? Esetleg később készült, de nem szálltatok be se munkával se pénzzel? Ebben az esetben ne csodálkozz, ha böki a csőrét a szomszédodnak!

Üljetek le, beszéljétek meg, hogy mennyivel (pl. a költségei felével) szállj be társnak a parkolóba, és hidd el utána már nem lesznek gondok!

Tudom, hogy közterület, de bármerre jársz az országban, mindenkit zavar, ha idegenek állnak a háza előtt!

Sőt, már Budapesten is láttam lakótelepi parkolóban felfestve rendszámot, így foglalva le a helyet!

2013. febr. 17. 08:43
 14/14 A kérdező kommentje:

A szomszéd építette pár évvel a költözése után. Ingyen kapott valakitől gyephézagos betonlapot, azt rakta le, ennyit tett. A gyepkockákat mi adtuk hozzá, mert nálunk sok megmaradt. Persze nem gondozta, nem locsolta, kipusztult.:(

Mi csináltattuk meg az esővíz elvezetését, mert nekem volt hozzá ismerősöm, egy fillért nem kellett fizetniük érte.

Állandóan kölcsönkéri a szerszámainkat, tavaly nyáron a gyepszellőztetőt vágta tönkre, hiába magyarázta a férjem, hogy a betonná száradt füvét nem szabad ezzel kaparni, nem érdekelte.

Szóval, ha kell neki valami, már jön is kölcsönkérni, de ha havonta 2x2 órát az útjában parkolunk, az már bántja a szemét.

Köszönöm a hozzászólásokat, de nem leszek már kíméletes hozzá. Eddig az voltam, most betelt a pohár!

2013. febr. 17. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!