Élhetek egy üzlethelyiségben?
Az üzletet piszok jó áron kínálják eladásra,1/3 ára van,mint egy hasonló nagyságú lakásnak.Van benne WC,zuhanyzóval és egy kis "teakonyha".Igaz a padlója ez a régifajta kövezet,de még ez se elriasztó.
Fel kéne még húzni néhány falat,mert a mosdót,konyhát leszámítva egyébként egy tér az egész,de megéri belefektetni.
Van valami jogi szabály arra,hogy nem élhetek ott?
Nem állandó lakcím lenne,hanem 2 hetente 1 hétvége illetve nyáron néhány hét?
Mit gondoltok?

Lakcímed szerintem nem lehet ott, hiszen az nem lakáscélú, hanem üzleti ingatlan. A jelenlegi tulajdonossal is mindenképp egyeztess, hogy milyen kötelezettségei vannak a különféle hivatalok felé.
Egyébként én is gondolkodtam már ilyesmin, szeretem a nem szokványos megoldásokat :)

Megveheted ,de utána is üzletként lesz nyilvántartva .
Tehát a költségek amik edddig voltak ugyan ugy maradnak .
A belsejét úgy alakitod ahogy akarod .Ahhoz nem kell engedély .Mi is ilyen üzletet vettünk,a padlástérbe lakótért alakitott már az előző tulaj is ki.Egy fiatal pár ott lakott .Pár hetes ott tartózkodásra miért ne lenne jó .
Én is meglépném,ha igy tudnám megoldani az ilyen pihenéseket .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!