A belsö vagy külsö ház szigetelés éri meg?
Üdv mindenkinek.
egy 3-vel egy kertes házban lakunk ,egy többlakásban és a nyillászárok ki lettek cserélve mindenhol,és üveggyapot szigetelés is kapot a padlás,de nem tudom eldönteni hogy belsö vagy külsö höszigetelést csinaljak ? árban a lehetö legjobbat választanám.
Amennyiben lehet külsőt válassz. Többek közt azért is előnyösebb mint a belső mert a falak így nem hűlnek le és nem rekeszted ki a fűtött téren kívülre. A külső hőszigetelésnél a falakat is fűtöd és egy hőtárolód lesz ezáltal.
Árban is olcsóbb a külső hőszigetelés szerintem.
A belső szigetelésre is vannak már korszerű anyagok, mégis csak kényszerhelyzetben alkalmazzák őket a fent leírtak miatt.
4-es a külső hőszigetelés egyben lezárja a falak szellőzését kifelé, ez így van ... hőhíd ott képződik ahol probléma van a külsővel, és belül ott csapódik le a pára és indul el a penészesedés
igazából belül "nem illik" külső szigetelés esetén párazáró műanyag festéket alkalmazni, mert a fal befelé szellőzne, de így nem tud, bedunsztolódik
szellőztetés és fűtés az istene, továbbá természetesen egy szakszerűen elkészített külső hőszigetelés a belső penészesedés megakadályozásának
Zsolt, erre ne vegyél mérget, azért a hőszigetelés nem Lego
(hogy ne nekem kelljen hinned olvasd el a Dryvit technológia leírását, megkerestem neked [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!