Társasházban a lépcsöház világitás hogyan alakul gazdaságosabban, ha sokszor ki-be kapcsolgatják, vagy ha lemérjük a legmagasabban lakò biztonságos feljutási idejét?
Csak a fénycsövek és az energiatakarékos izzók veszek fel több áramot a begyújtás pillanatában, a hagyományos izzók nem. Rakassatok fel jelenlét érzékelőket, akkor csak ott vilgít a lámpa, ahol tényleg tartózkodik valaki, és addig amíg ott van.
Addig meg minden emeleten nyomd meg a kapcsolót, elméletileg akkor újra indul az időzítés.
Àhà,sajnos ez az àllandó nyomkodàs kikèszitö.Pici babàval a kezemben ez nagyon veszèlyes szàmomra.
Legrosszabb az egèszben,hogy a hètföi nap àllitottak rajt,mert eddig felèrtem.
Azèrt a vàlaszèrt köszönöm.
Azzal valóban nem érhető el lényegi spórolás hogy rövid szakaszokban kapcsol nem is ezért van ez.
Csak az az egyszerű oka van(lehet) hogy a szerelő rövid időre állította a relét.Szinte minden ilyen időkapcsoló relének lehet állítani a bekapcsolási időtartamát, tehát vessétek fel a problémát a házvezetőnek aki szól egy szerelőnek és feljebb tekeri az időzítőt.
És helyes az a meglátásod hogy ezt úgy szoktuk beállítani hogy egy átlag időt mérünk ami alatt egy lakó eljut a legtávolabbi pontra.(vill.szer.)
Én is az időzítőt állítanám.
Jó megoldás lenne a mozgásérzékelő is de az költség ha beszereltetik és szerintem hosszú idő alatt térülne meg.
Fel kell tekerni az időzítést és kis teljesítményű izzókat betekerni a lépcsőházba. Nyilván nem 10W ost, hanem aminél még biztonságosan lehet közlekedni de lehet hogy a 60W os se kell. Ha normális a közösség akkor még energiatakarékos izzót is lehetne alkalmazni.
Még nem hódolok annak a népszerű dolognak,hogy férjem volna!Meg az asszony nem is örülne neki. :)
Sajnos a feltekerés már nem megoldható, mert le van zárva a szekrény.
Körülbelül tudom a dolgok nagy részét, mert kicsit konyítok a villamos dolgokhoz.
Eddig nem is volt nagy problémám vele, mert eddig felértem a harmadikra,csak hétfő óta még az első is kihívás.
Csak én is azon a látásmódon voltam, hogy esetleg ez így többet fog fogyasztani,nemhogy spórolni nem fognak.
Ezért gondoltam, hogy van itt nálam okosabb ember is, aki ezt jobban tudja majd.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!