Szonjus kérdése:
Hogyan alakul ki a honvágy?
Figyelt kérdés
Mmint, mi az oka, annak, hogy az ember hazavágyik, akkor is, ha ott ahol van jobban érzi magát, mint otthon. Vmi tudományosabbra gondoltam annál, hogy mert hiányzik neki a családja...2011. júl. 23. 12:19
2/4 anonim válasza:
Az otthonhoz vannak különböző asszociációid, elsősorban az a hely, ahol kielégül bizonyos szintű igényed és elvárásod, és ehhez hozzá vagy szokva. Pl: saját cuccok, közös kassza, bizonyos mennyiségű szeretet - ezekkel alakítod ki a közérzeted. Ha elmész máshova, ott felborul az egyensúly, nem kapsz annyi szeretetet, neked kell megoldanod dolgokat, és egyszerűen visszavágysz a kényelmes környezetbe, ahol sokkal kevesebbet kellett szenvedni.
3/4 anonim válasza:
nekem nem feltétlenül a családom hiányzott. persze ők is nagyon.
nekem az volt a kibírhatatlan, hogy nem tudtam az anyanyelvemen beszélni. bár angolul is jól tudok, de sosem tudtam, h mi folyik körülöttem, mivel nem értettem az adott ország nyelvét. zavart, h különböznek a szokások, minden kicsit másképp volt, mint itthon.
szóval nekem ez okozta a honvágyat.
vannak kozmopolita és hazaszerető emberek. én az utóbbiak csoportjába tartozom. és egyáltalán nem bánom.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2011. júl. 23. 17:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!