Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kéményemnek a lakótérben van...

Gungasam kérdése:

Kéményemnek a lakótérben van egy ajtaja. Elég ez az egy? Hallottam fent a padlástérben is szükséges ablak, igaz ez?

Figyelt kérdés
2013. febr. 5. 13:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekünk van fent is ajtaja.
2013. febr. 5. 13:50
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Valszeg előírás de én nem voltam vele tisztában mikor építettem valaha.Remélem egy kéményseprő is válaszol majd.
2013. febr. 5. 14:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A kéményseprő a padlástérbe lévő ablakon nyúl be a kefével,és megkotorja felfelé és lefelé is a kéményt,hogy az alsó ajtón ki lehessen tisztítani a kémény belsejét.

Így nem lesz egyszerű,és nem irigyellek a takarításért sem.

2013. febr. 5. 14:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Most szándékozom átépíteni és felújítani,változtatok a hátrányos helyzeten.
2013. febr. 5. 16:41
 5/13 Zsolt75 ***** válasza:
Utólagosan is be lehet építeni. Gondolom téglakéményről van szó. Kivágod az ajtó helyét flexel, ha van benne béléscső akkor azt is és esetleg veszel kéményajtó csőidomot aztán megépíted abból.
2013. febr. 5. 16:45
 6/13 A kérdező kommentje:
Sajnos a műszaki állapot megköveteli , hogy visszabontsam tetőszint alá.Így már inkább egy kicsit tovább bontom és újrarakom.Ugyanis a maltert "kiette" az idő vasfoga a tető feletti téglák közül...bélés nincsen benne.Van benne ellenben egy kis kanyar amit a szarufa elkerülésre iktattam bele.Érdemes e és/vagy lehet e flexibilis kéménybélést alkalmazni?A kémény keresztmetszete a 4db normál téglával kiadott négyzetlyuk.
2013. febr. 5. 17:02
 7/13 A kérdező kommentje:
A kémény vegyes tüzelőt égető kályhát szolgál.(fa és szén)
2013. febr. 5. 17:03
 8/13 Zsolt75 ***** válasza:
51%

Ha már visszabontod akkor érdemes lenne bélelni és szigetelni. Egyrészt, mert jobb lesz a kéménybe a füst áramlás, másrészt a savak nem eszik meg a kéményed és ha szigeteled is, akkor a kondenzvíztől is megszabadulsz.

A kanyarokat jobb elkerülni ! Erről a flexi bélésről még nem halottam de valószínűleg áramlásilag sokkal kedvezőbb ez mint fix idomokkal kerülgetni az akadályokat.

2013. febr. 5. 17:45
 9/13 kunu lenke ***** válasza:
Szia.Igen szükségszerű a padlás feletti kéményajtó mert az esetleges dugulás tisztítás könnyebben elhárítható mint kimászni a tetőre és onnan golyózni!!Egyébkén az eltolt kéményt farkastoroknak is hívják ha például 5.10-15 cm el kell tolni lépcsösen mert a tetőszerkezet valamelyik része belelógna.
2013. febr. 5. 22:43
 10/13 A kérdező kommentje:
A flexibilis kéménybélést csak gondolom, hogy van. Annyira magától értetődő. Miért ne lenne? Fel kell találjam?
2013. febr. 6. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!