Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miert "izzad" az ablak? (lent)

Miert "izzad" az ablak? (lent)

Figyelt kérdés

Bocsi a hulye megfogalmazasert de akadt egy problemank. ket szobas lakasunk van es iden telen egyre vizesebbek az ablakaink . Valamitol folyton bevizesednek a termopan ablakaink, fokent a szobakban. Egy ido utan mar kisebb "tocsak" is keletkeznek a padlon, annyi viz folyik le az ablakokrol. Naponta sokszor letorlom oket mert muszaly, annyira vizesek es mintha egyszeruen nem tudnam oket szarazra torolni.

Mi lehet a baj, mitol vizesek ennyire???

u.i. telorol irok, bocsi az ekezet miatt

2012. dec. 22. 21:38
1 2
 1/12 anonim válasza:

Szerintem ez ellen nem lehet semmit tenni, ez általános. Nálunk ugyanez van, de a szomszédunknál is.

Tényleg annyit tehetsz, hogy próbáld minél gyakrabban letörölni, mi is ezt szoktunk. Meg vettünk egy páramegkötőt, de nem hiszem, hogy az sokat érne.

2012. dec. 22. 21:47
 2/12 A kérdező kommentje:

uhh, de nekem eddig nem volt ilyen, de azert koszi. meg varok valaszokat!

muszaj*

2012. dec. 22. 21:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az oka a külső-belső hőmérséklet különbség és az, hogy "túl jól zár". Nincs természetes szellőzés. Próbáld ki a részsellőzés funkciót, bár nem kizárt, hogy akkor is lecsapódik a pára. Ha így sem oldódik meg, akkor sűrűbben kell rövid ideig szellőztetni.

Esetleg páragyűjtő.

És figyel a penészedésre is.

Sajnos nálunk is ez a probléma.

2012. dec. 22. 22:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Adott abszolút (gramm/köbméter) páratartalomnál ha elkezded hűteni a levegőt, akkor a relatív páratartalma egyszercsak eléri a 100%-ot (a levegő teljes páramegtartó képességét), és ott elkezd a víz kicsapódni. Ez a hőmérséklet a harmatpont. Minél kisebb a levegő abszolút páratartalma, annál alacsonyabban van a harmatpont.

Az ablak azért vizesedik, mert a felületének hőmérséklete a beltéri levegő harmatpontja alatt van. Két dolgot tudsz tenni: 1. vagy az ablak hőmérsékletét emeled meg (jobb hőszigetelésű ablakok beépítésével), de arra vigyázni kell, hogy az ablak ne legyen jobb hőszigetelő, mint a fal, mert akkor az ablak helyett a falon lesz a harmatpont, ami azonnali penészedéshez vezet. Vagy 2: csökkented a beltéri levegő abszolút páratartalmát, gyakori kereszthuzattal.

2012. dec. 22. 22:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A műanyag nyílászárókon van rés szellőztető funkció! A kilincset a zárt és buktatott állapot közé kell fordítani, máris szellőzik! Így lehet hagyni hosszú órákig, a lakást nem hűti ki, mégis felmelegedett friss levegő jut be a lakótérbe!
2012. dec. 22. 23:57
 6/12 anonim ***** válasza:
5-ös, ezt magyarázd el mégegyszer légyszíves. Az én műanyag ablakomon 3 állás van, ha a kilincs lefelé "irányul", akkor zárva van, ha vízszintesen akkor nyíló, ha felfelé akkor bukó. Szóval hol is van ez a "szellőztető" funkció?
2012. dec. 23. 06:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
5-ös nem valami okosan fogalmazta meg! :D mert a bukó és zárt állás között a teljes nyitás funkció van! :D A szellőztető, a bukó és teljes nyitás között van!! vagyis épp hogy nem bukó meg nem is nyitás :D remélem érthető.
2012. dec. 23. 12:07
 8/12 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. :)

A hecc kedvéért megnéztem mit csinál a nyitó-bukó között, konkrétan meg se moccan az ablak... valamit látnom/észlelnem kéne?

2012. dec. 23. 13:03
 9/12 A kérdező kommentje:
szóval, vagy lecseréljük az ablakokat mert nem tudom micsoda (XD), vagy pedig többet hagyom szellőzni a szobákat, hogy ne csapódjon le a pára? hát ez elég kényes lesz, mivel ugye tél van... de azt mondjátok, hogy ez a kilincses funkció segít megoldani a problémát? és, ha a teljesen nyílt és bukó közé teszem a kilincset, akkor hol jön be ott levegő, valamint ha jön be, nem hűti le nagyon a szobát?
2012. dec. 23. 13:04
 10/12 anonim válasza:
Na én most próbáltam ki ezt először, az ablakkal. Olyan mintha zárva lenne de ha odateszem a kezem a réshez fennt, akkor érzem a hideg levegőt. Így kell lennie nem?
2012. dec. 23. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!