Penész az egész házban mit tegyek?
hú,bökdmeg,jól beválasztottál ezzel a kiba... házzal,
piszok sok küszködés és pénz ,mire megszabadulsz a penésztől,
mi ezt végigcsináltuk,tudom mit írkálok most,
kihívsz egy szakértőt, megnézi, honnan ázol és hogy lehet vízszigetelést és a szellőztetést és a szigetelést megoldani...remélem, van még 2-3 milliód...
amúgy ügyvéd és próbáld leverni rejtett hibára hivatkozva az előző tulajon
A jó sok szellőztetés elengedhetetlen...penészre a legolcsóbb ha hipót fújsz.A beérkező vezeték körül meg kell nézni,hogy rendesen körbe van szigetelve vagy sem,nálunk semmi baj nincs ott.
Meg kell nézetni a házat ha alulról vizesedik akkor annak utólagos szigetelése lemezzel olyan átlag 13000/m áron van ezután érdemes várni,hogy tudjon száradni a fal majd érdemes szigetelni is. Jelenleg amit még tehetsz,hogy semmit nem tolsz túl közel a falhoz.Érdemes jól körülnézni mindenhol mert sokszor csak olcsó látszatmunkát csinálnak a házon....nálunk az egyik nagy szobába volt mindig fura szag és itt ott jött a gomba majd gondoltam akkor rendesen levakarom alulról és elkezdtem a laminált szegélyét felbontani a sarokba majd valami furát láttam így egy laminált darabot is felszedtem.....és igen, jó pár évvel ezelőtt parkettára rakták a laminált padlót ami nem gyengén gombás,penészes és szétrohadt volt,felszedtük a padlót a fóliát és elkezdtük felvakarni a parketta maradványokat,hát nehéz lenne leírni azt a szagot ami így utat kapott :SSS
Szép szép de a probléma okát kell megszüntetni elsőre. Mindenképp szakembert hívj, mert szigetelési gondjaid vannak a házban.
Egyébként meg rendkívül egészségtelen és ha nem akarsz mindenféle betegséget kapni mielőbb lépj ez ügyben.
1. lépés: Ügyvéd, kezedben az adásvételi szerződéssel.
2. lépés: az ügyvéd keresni fog egy törvény előtt is elismert szakértőt, aki megvizsgálja a problémát és megállapítja annak okait, és azt, hogy ez újkeletű-e, vagy fennállt-e korábban is.
3. lépés: kezetekben a hivatalos állásfoglalással (és remélhetőleg pár fotóval, amiket beköltözéskor, vagy közvetlen előtte a házról készítettél! Ugye van???) beperlitek az eladót rosszhiszemű szerződéskötésért, a szándékosan elhallgatott és eltusolt rejtett hibák miatt, amik pillanatnyilag lakhatatlan állapotba hozták a házat (mivel ez a nagymértékű penészesedés súlyos egészségügyi kockázatot jelent!).
Nincs az az isten, hogy ne nyernéd meg a pert.
Ha nem akarsz menni az ügyvédhez, akkor van pár megoldás... (de ezek pénzbe fájnak)
1,Ha műanyag ablakok vannak csináltass szellőztető nyílást rájuk, mert a pára megragad és lecsapódik.
2, A penészt mindenhonnan tüntesd el penészölővel. Így megakadályozhatod, hogy a spórák a levegőben keringjenek és újabb területeket "fertőzzenek" meg.
3, Vizsgáld meg nincsenek-e hőhidak, mert jellemzően ahol penészedik ott víz van, és ez a lecsapódás a felület hőkülönbsége miatt is lehetséges (pl. 10 fokkal hidegebb, majdhogynem sugárzik a hideg onnan)
4, Szellőztess gyakran, hogy a pára kimenjen a házból és használj párátlanítógépet (40 ezer).
5, Ha a földhöz közel penészedik a fal és vizes a lehető legrosszabb, mert az ház építésénél elkövetett szigetelési hiányosságok miatt mindig felszívja a faj a vizet. Így biztosítva nagyon jó táptalajt a penésznek. (ez a legrosszabb eshetőség)
Nem lehetetlen eltüntetni, csak pénz és fáradság, de Németországban rozoga pajtákból csinálnak szép házat szóval a technológia adott. (ez a legrosszabb eshetőség).
Kérdéseim:
Gáz konvektoros a fűtés és van páraelszívó a konyhában? Továbbá ha van műanyag ablak nem párásodik az alsó sarka??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!