Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Penész az egész házban mit...

Penész az egész házban mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy hónapja vettem egy családi házat már akkor éreztem bent furcsa szagot de mióta beköltöztem penész jelenik meg mindenhol. Minden teljesen nedves az ablak a falak, a kintről beérkező gázvezetékről csepeg a víz, körülötte majdnem a 1 m-es vízfolt a falon. Tudom, hogy hideg a cső és amikor beérkezik a meleg szobába kicsapódik a nedvesség de ekkora párásodással még nem találkoztam. A házba amikor belépek bűzlik minden a penész szagtól légyszi segítsetek!!!

2012. dec. 23. 09:04
1 2
 11/18 gomzoli ***** válasza:
85%

Ekkora mértékű vizesedés véleményem szerint lehetetlen, hogy csupán a levegő szokásos páratartalma miatt, ill. a szellőztetés hiánya miatt alakuljon ki. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a ház falai szívják a nedvességet a talaj felől (a falak és az alapzat közötti szigetelés hiánya, vagy rossz kivitelezése miatt), és párologtatják a lakótérbe. Tehát nem az esetlegesen "nem rendeltetésszerű" használat miatt van ez, hanem egyértelműen építési hiba, ami nem lehet új keletű, biztos, hogy eddig is ilyen volt a ház, csak az eladás előtt kifestették, és a hibát eltitkolták előletek.

Magyarul: átb@sztak titeket, elég csúnyán!

Én a helyedben biztos, hogy megtenném a szükséges lépéseket, amiket már korábban leírtam, és biztos, hogy nem saját zsebből akarnám az eljövendő költségeket fedezni! Az eladónak a felelőssége egyértelmű!

2013. febr. 6. 09:18
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Milyen anyagból épült a ház? Ha Sóskúti vagy más tájegységű mészkőből akkor az hajlamos a nedvességet felszívni ezáltal nagyon magas a házban a nedvességtartalom!
2013. márc. 16. 04:51
 13/18 Bence_ ***** válasza:
48%

Mikor épült a ház?

Vétel előtt minden rendben volt? Parketta nem púpos?

2013. ápr. 5. 22:13
 14/18 A kérdező kommentje:
A 60-as években épült amikor beköltöztünk nem volt arra utaló jel, hogy lenne penész. A parketta nem púpos de sok helyen eltávolodtak egymástól.
2013. ápr. 7. 23:33
 15/18 anonim ***** válasza:
48%
Az első dolog megállapítani a nedvesség okát. A talajból felszálló nedvesség okozza e, vagy valami más. Ha ez megvan, írj újra, és segítek.
2013. ápr. 19. 09:34
 16/18 gomzoli ***** válasza:
32%

Csináltál már valamit?

Tettél már lépéseket az ügyed érdekében? Ha nem, akkor ráfázhatsz, hogy hónapokat vársz! Minél előbb kellene intézkedned, mert a novemberi vásárlás óta eltelt már 5 hónap, és ennyi idő után már nehéz lesz reklamálni a bíróságon! Minél tovább halogatod, annál rosszabbak az esélyeid!

2013. ápr. 19. 11:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Mi lett ebből az ügyből?
nov. 7. 21:39
 18/18 A kérdező kommentje:
Eladtam a házat, rossz volt az alap szigetelése. Az egyik helyiségben patkány is volt már, aztán a tesók betörtek, úgyhogy ott hagytam a falut, városban, panelban élek, nem adnám semmiért. Buktam pár millát, de sajnos ez van.
nov. 8. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!