Miért van ennyi rossz főbérlő?
Olvasom itt a kérdéseket, meg én is tapasztaltam hasonlókat.
Miért van az, hogy rengeteg főbérlő:
- nem becsüli meg a rendes albérlőt
- beszólogat mindenért, és kijelenti hogy övé a lakás (ami igaz),de az albérlő meg fizet az albérletért
- igazságtalanságokat csinál
- csak úgy engedély nélkül bemegy az albérletbe
- nem hajlandó szerződést írni
- mindent tudni akar amit az albérlő csinál, megsérti a magánéletét
- mindenért beszól, ha csak rossz napja van akkor is
- fenyegeti az albérlőt
- a kaució nincs lelakva, de nem adja vissza
- börtönt csinál az albérletből
és még sorolhatnám.
Most komolyan, aki ilyen rossz tulajdonságokkal rendelkezik, az minek ad ki albérletet?
NEM provokációnak szánom, de komolyan nem értem, hogy ebbe mi a reláció.
Nekem is már meggyűlt a bajom pár főbérlővel, és ami a legjobban meglepett, hogy állandóan panaszkodnak, hogy van olyan albérlő aki szétveri a lakást, vagy piál, vagy stb stb.
De aki normális, azt meg pont, hogy ők üldözik el, nem becsülik meg.
Miért van ez? Nem értem...=/
Nektek mik a tapasztalataitok? Nekem a mostani főbérlőm nagyon rendes, de iszonyú nehezen találtam meg úgymond, mert tényleg a többség a fentek leírtaknak megfelel (ha nem is mindnek).
Vagy csak én látom így?
21/L
Persze rengeteg a rossz albérlő is, de aki rendes, azt miért kell elüldözni?
A rossz albérlőknek (ha utólag derül ki, hogy problémás) bezzeg nem mernek szólni....(tapasztalat)
confiance: Honnan tudod hogy nem fizetnek adót? Ezt egyszerűen nem tudhatod, mert az egyén adózása nem nyilvános.
Kérdező: azért itt csak az egyik fél álláspontját lehet olvasni mindig. Kíváncsi lennék azért a másik félére is, mert úgy teljes a történet.
De tény, hogy mostanában sokkal több az ideges ember, több a konfliktus. Meg a rossz jogi szabályozás sem kedvez az albérletkiadásnak.
Ja hogy mondta. Jó hülye az, aki ilyet mond, hogy utána zsarolható legyen...
Feketén én nem merném bevállalni. Így is szar a jogi szabályozás, ha még zsarolható is vagyok az totál önszívatás.
"Kérdező: azért itt csak az egyik fél álláspontját lehet olvasni mindig. Kíváncsi lennék azért a másik félére is, mert úgy teljes a történet. "
Említettem hogy sok a rossz albérlő is, csak azt nem értem, hogy aki becsületes, normális, azt miért nem becsülik meg?
Velem is ez volt. Soha nem bulizok, mert nem az én stílusom, nem bagózok, szinte tanulok egész nap, de neki nem volt megfelelő. mindíg belekötött valamibe, de szerintem 100%-ig azért, mert unatkozik egész nap otthon. Nekem meg suli mellett nincs arra szükségem, hogy mindíg úgy menjek vissza az albérletbe, hogy idegesen , hogy "jaj most mibe fog belekötni".
Megpróbáltam vele megbeszélni, akkor kiakadt, stb. Akkor fogtam magam, elbúcsúztam tőle és elmentem. Ha neki nem felel meg ez, akkor találjon olyat, aki matt részeget esik haza hajnali 2-kor.
Itt a másik oldal is, két éve adtam bérbe egy újépítésű házban a mindennel felszerelt lakásomat, kaució nélkül 35.000-ért Budapesten. És köszönjük, mind én mind a bérlő jól vagyunk. A két év alatt egyszer sem emeltem a bérleti díjon és kb. vagy talán 3 alkalommal voltam ott, jövő héten lesz a negyedik alkalom. Ezenkivül már kaptak egy ingyen hónapot is. Persze, ők voltak kb. a húszadik párocska, akik megnézték a lakást, és többen is jöttek rögtön pénzzel, csak hogy kiadjam nekik, de nekem fontos a munkahely, a családi háttér és stb is.
Most éppen ki akarom adni a lakásomat is, ahol lakok, de valahogy most nehezebb, ebbe szerepet játszik az is, hogy az ismerőseim közül több mint a felének rossz tapasztalata van, egyiküknek most zárult le a bírósági pere.
Budapest belvárosában bérlünk egy egyszobás lakást egy gyerekkori barátommal, olcsó, jó helyen van, jó lakóközösséggel.
21-22 évesek vagyunk, egyetemisták, talán nem a legbizalomgerjesztőbb arcok, de rendesek vagyunk, tisztán tartjuk a lakást stb.
A tulaj nem fizet adót, de ez nemérdekel, ha fizetne, nekünk is drágább lenne.
A szerződésben le van írva, hogy látogatás előtt köteles szólni, de általában mindig nekem kell minden hónapban felhívnom, hogy jöjjön a pénzért, akkor csak felugrik, megkérdezi hogy vagyunk, minden rendben van-e.
50 év körüli, fiatalos ember, mindenkinek ilyen főbérlőt kívánok. :)
A másik oldal:
Az ismerősöm kiadta egy lánynak a teljesen berendezett lakását.
Az első hétvégére az albérlőcsaj, minden mozdíthatót eladott belőle!!
A mosógéptől a csillárig.
Talán nem kell meglepődni, ha kicsit túlzásokba esnek ilyen esetek után a tulajok,
és jobban az albérlők körmére néznek...
"Az első hétvégére az albérlőcsaj, minden mozdíthatót eladott belőle!!
A mosógéptől a csillárig. "
Jézusom :S É mi lett a történet vége? Mi történt? Elkapta az ismerősöd a csajt? Vagy a rendőrség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!