Fég parapetes konvektornal ha csak kezzel a fokozatkapcsoloval tudom ki illetve bekapcsolni a keszuleket, akkor bitos hogy a termosztatja rossz?
Megkérdezhetném,hogy a műanyag burkolaton hogyan szedted le,mert nekem is cserélni kellene.
4 konvektorom van 3-nál már volt csere,azt nem én csináltam,de nem volna egy bonyolult dolog kicserélni ezért kérdezem.
találkoztam már, vadonat új, de hibás thermoelemmel is, de ez nagyon ritka, (a szaküzletek, számla alapján cserélik) lehetséges ok, szereléskor megtörted a thermoelem spirálját, vagy a szabályzó gombot, nem megfelelő állásban raktad vissza.
meggyőződhetsz a 2. lehetőségről, ha feljebb tekerve bekapcsol, de kis idő múlva, (amikor eléri a beállítottnak megfelelő hőmérsékletet, visszaszabályoz, ill csak az őrláng ég. Ekkor jól működik a thermosztát, csak a gombot kell más állásban visszahelyezni.
Ha, hosszabb idő után sem alszik el a főfűtőkör, (próba: 1 csésze 40Cº vízbe belemeríteni az érzékelő végét)
egyértelmű, hogy thermoelem hiba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!