Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fég parapetes konvektornal ha...

Fég parapetes konvektornal ha csak kezzel a fokozatkapcsoloval tudom ki illetve bekapcsolni a keszuleket, akkor bitos hogy a termosztatja rossz?

Figyelt kérdés
Most csereltem termosztatot,es csak akkor kapcsol a főegő sor ha feljebb tekerem a tekeros szamozott kapcsolojat.lehet hogy nemjol raktam bele az uj termosztatot vagy eleve ujonan rossz?
2013. jan. 17. 07:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetném,hogy a műanyag burkolaton hogyan szedted le,mert nekem is cserélni kellene.

4 konvektorom van 3-nál már volt csere,azt nem én csináltam,de nem volna egy bonyolult dolog kicserélni ezért kérdezem.

2013. jan. 17. 09:13
 2/6 anonim ***** válasza:
lehúzod a szabályzó gombot a tngelyéről, alatta találsz egy csavart, amit ha eltávolítasz, levehető a műa. burkolat.
2013. jan. 17. 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Köszi!
2013. jan. 17. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:

találkoztam már, vadonat új, de hibás thermoelemmel is, de ez nagyon ritka, (a szaküzletek, számla alapján cserélik) lehetséges ok, szereléskor megtörted a thermoelem spirálját, vagy a szabályzó gombot, nem megfelelő állásban raktad vissza.

meggyőződhetsz a 2. lehetőségről, ha feljebb tekerve bekapcsol, de kis idő múlva, (amikor eléri a beállítottnak megfelelő hőmérsékletet, visszaszabályoz, ill csak az őrláng ég. Ekkor jól működik a thermosztát, csak a gombot kell más állásban visszahelyezni.

Ha, hosszabb idő után sem alszik el a főfűtőkör, (próba: 1 csésze 40Cº vízbe belemeríteni az érzékelő végét)

egyértelmű, hogy thermoelem hiba!

2013. jan. 17. 10:23
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm valaszat.ha megis reagalna a termosztat a 40 fokos vizre,tehat a föegösor kikapcsolna akkor is a termosztat rossz vagy lehet szabalyozni?
2013. jan. 17. 14:46
 6/6 A kérdező kommentje:
leirom hogyan csereltem ki a termosztatot es ha valaki tud hozzafuznivalot vagy jot vagy rosszat megkoszonnem.lepatintottam a szurke manyag nyil ablakat,kicsavartam a csavart,levettem a szurke burkolatot.ezutan a skalazott tekero tetejet kipatintva a rogzito csavarjat kicsavartam es levettem a tekerot.majd addig csavartam folfelé a csavart meg a termosztat oda illo resze kijott.az uj termosztat oda illo reszet behelyeztem,a csavart addig csavartam meg hozzaert a tetejehez de nem nyomta ossze,a veget a konvektor hatuljan a helyere tettem a termosztat veget,felraktam 7-es allasba a tekerot visszatettem a burkolatot es kesz.ha v-mit nemjol csinaltam kerem jelezzek.
2013. jan. 17. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!