Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit kell ilyenkor csinálni a...

Mit kell ilyenkor csinálni a kazánnal?

Figyelt kérdés
Mostanában egyedül vagyok itthon, és ugye én tüzelek. A kazánunk keringetős, és ugye a keringető árammal működik, áram szünet esetében pedig ugye magától felszalad a vízhőfoka. Ha ilyen történne, akkor mi a teendő? Esetleg tapasztalatok. Köszönöm. :) 19/L
2013. jan. 24. 18:58
1 2
 11/13 szokratesz ***** válasza:
Hát nekem kb 12 éve így van kötve a kazán. Kétszer kellett beavatkozni a rendszernek (már megérte :D ). De természetesen csak vész esetén használom. Nem folyamatos üzemben. Egyetértek, hogy lehet jobbat is öszerakni csak akkoriban ez volt a legolcsóbb ilyen rendszer ami házilag megoldható volt.
2013. jan. 25. 12:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Annyit tennék még hozzá, hogy ha forr a víz, az csúnyán hangzik, de nem kell megijedni. Nem írtad, hogy nyitott vagy zárt a rendszer, de reméljük ki van találva.

A lényeg, hogy vízzel oltani a tüzet tilos, mert megrepedhet a kazán.

Homokot lehet rá lapátolni szeneslapáttal, az nem ért, ha van a kazán közelében.

A másik veszély a robbanás, ha a kazán lefojtásakor levegő hiányában nem égnek el a fagázok, de utóbb mégis kinyitod a kazánajtót, akkor peches esetben pont megfelelő gázkeverék alakul ki, és van még parázs, ami begyújtja, akkor kipuffan a láng az ajtón, és lepörköli a hajadat-szemöldöködet. Feltéve ha pont szemközt állsz a kályhaajtóval, de most már hogy tudod, remélhetőleg ez sem fog előfordulni.

2013. jan. 25. 14:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Igen én is így gondolkodtam a dolgokról, remélem nem lesz semmi gond.
2013. jan. 25. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!