Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Át lehet íratni a nevemre az...

Át lehet íratni a nevemre az önkormányzati lakást?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy tavaly nyáron kivettünk egy albéletet, ami kiderült időközben hogy önkormányzati lakás. 2 babával lakunk itt. Én ebbe a kerületbe vagyok bejelentve amúgy és pályázok is önkormányzati lakást már 2 éve. A főbérlőnk akitől kivettük a lakást vissza akarja adni az önkormányzatnak tehát 1 hónapunk van hogy kiköltözzünk. De viszont nem tudunk menni sehova mert nincs kaukcióra pénzünk. (Itt 1 havit kértek). Már kértem időpontot az osztályvezetőhöz. De szerintetek kaphatunk így méltányossági lakást vagy bármit? Vagy ha a főbérlőnk amúgy is vissza adná nem lehetne átíratn a nevemre? Simán kirakhatnának minket innen 2 kisbabával?
2013. jan. 23. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Amíg tulajdon jogod nincs az ingatlan fölött hogy írathatnád át??

Max be tudsz jelentkezni oda mint lakó. Átütik a lakcímkártyádat.

Ez legalább olyan kérdés volt minthogy megy az utcán egy autó. Átírathatod a nevedre???

2013. jan. 23. 15:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Persze ezt én is tudom de kezdjük ott hogy önkormányzati lakást ki sem lehetne adni albérletbe. És nem úgy terveztem hogy fél év után közlik hogy 1 hónapom van kiköltözni 2 kis babával. Csak ha már itt lakunk mi fizettük eddig a lakást gondoltam ha bemegyek az önkormányzathoz ezt elmondom talán tudnak valamibe segíteni.
2013. jan. 23. 15:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Tedd azt....ott fognak neked tudni tutit mondani és nem itt.
2013. jan. 23. 16:15
 4/5 anonim ***** válasza:

első. szerintem a kérdező arra gondolt, hogy az ő főbérlője ugye az önkormányzattól bérelte, most vissza kell adnia, és megoldható-e, hogy a főbérlő visszaadja, de az önkormányzattól közvetlen megkapják ők, és nem kell akkor költözni

Kérdező, menj be a jegyzőhöz, mondd el a problémádat. Ha egyébként kiadnák továbbra is, csak másnak, akkor van esélyed, hogy megkapjátok. Viszont a főbérlőd kapni fog érte, szóval mielőtt bármit teszel, kérd vissza a kauciód, plusz ha aláírtatok egy lemondási időszakot, pl. hogy 2 hónappal előbb kell szólni, ha ki akar tenni, vagy menni akartok, akkor azért is kérhetsz kárőpótlást

2013. jan. 23. 23:42
 5/5 Joci84 válasza:
Az ebbe a szépséghiba, hogy egy önkormányzati lakást nem lehet kiadni albérletbe, tehát ha ezt megtudja az önkormányzat a főbérlőt nagyon meghúzkodják! Az önkormányzati lakás pályázással az a baj, hogy az 1 évbe kb kétszer van, és ha most nincs akkor nem tudsz pályázni! Én a helyedbe elő takarékos lakásra pályáznék (persze nézd meg, hogy melyik cégnél)
2013. jan. 28. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!