Budapesten hogy lehet olcsó önkormányzati lakáshoz jutni?
Figyelt kérdés
Párommal tavasszal költözünk külön, de arra gondoltunk, hogy talán jobb lenne egy önkormányzati lakás, ami olcsóbb mint egy albérlet és biztosabb is. Előbb vagy utóbb gyereket is szeretnénk, albérletet viszont nehéz kisbabával találni.
Nem tudom, hogy esetleg előny-e önkormányzati lakáshoz jutásnál, ha házasok vagyunk? Mert egyébként is szeretnénk összeházasodni, de ha valamit számít, akkor előbbre hozzuk ezt a tervünket is.
2012. dec. 6. 07:30
1/5 anonim válasza:
Jóban kell lenni a párttal.
Máshogy nem megy. Sehogyan sem. Csak protekcióval.
2/5 anonim válasza:
Nézd, kevés az önkormányzati lakás, ezért az igazán rászorulók kapnak. Azok, akiknek kevés a jövedelmük, emellett 1 vagy több fogyatékos gyermeket nevelnek, vagy 4-5 gyerekük van, nincs hol lakniuk, súlyos, krónikus betegségben szenvednek. Így is hosszú hónapokat, éveket várnak lakásra. Az, hogy jobb lenne önk. lakásban lakni, mint bérelni, bölcs gondolat, de a megvalósításhoz több kell, erre nem fogtok kapni, nem a kérelem benyújtásának ideje számít, hanem a szocális, egészségi helyzet és azt is figyelembe veszik, hogy hány éve laktok az adott kerületben lakcímkártyával igazolhatóan, ahol a lakást igényelnétek. Önkormányzatnál dolgozom, sok ilyen kérvényt láttam már, ha csak ennyit tudtok felmutatni (szerencsére), hogy olcsóbb lenne, mint az albérlet, akkor nem is érdemes benyújtani a kérelmet.
3/5 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon szomorú :( Mert ez volt az egyetlen esélyünk a babára :(
2012. dec. 6. 10:00
4/5 anonim válasza:
Én már nem vagyok túl fiatal, kb. 20 éve adtam be kérelmet, akkor már házas voltam. Miután semmi értesítést nem kaptam évekig, bementem érdeklődni. Finoman szólva is, jól elhajtottak, hogy mit akarok Én, se gyerekem, se kutyám se macskám, esélyem nincs, és elmagyarázták, hogy kik várnak lakásra. Pedig csak egy pici lakást kérelmeztem, jó lett volna legfelső emelet is, minigarzon is, bármi, csak lakás legyen. Nevelő apám miatt kellett otthagynom az iskolát is, és albérletbe költöznöm, 17 évesen dolgozni menni, hogy meg tudjak élni. Ez is kevés volt ahhoz, hogy lakáshoz jussak. Viszont, volt osztálytársam, akinek főorvos volt apja, anyja, a helyi kórházban, azonnal kapott lakást, nem is akármilyet... Nem tudom most mi a helyzet, most hogy van, de sok sikert kívánok!!!!
5/5 anonim válasza:
Előző vagyok, bocs, nem Budapesten volt ez, hanem egy közepes városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!