Önkormányzati Lakást Szeretnék igényelni, hogy kezdjek hozzá?
Menjetek be az önkormányzathoz érdeklődni, vagy nézzetek körül a honlapján ( [link]
A pontos választ úgyis ők fogják megmondani, hogy mi kell az igényléshez, és hogy egyáltalán jogosultak vagytok-e ilyen lakásra. Na meg, hogy van-e szabad lakás egyáltalán.
Az egész Pest tele van üres önkormányzati lakásokkal, ha mind kiadnák, rengeteg családon segítenének. De valamiért mégsem teszik, akkora a várólista minden kerületben, hogy akik ma akarnának belevágni, nem sok esélyük van sajnos... Plusz, a kritériumok is elég durvák, és azt hiszem, eleve egy-két gyermekes családoknak adnak ki, szóval ha Ti most tervezitek a babát, nem tudom, mennyire bólintanak rá.
Én is szerettem volna igényelni, de olvastam / hallottam az elrettentő példákat, reménytelen az egész... És akkor épülnek a lakóparkok, állnak tök üresen, esetleg félkészen... Undorító az egész, abba meg bele se merek gondolni, hány tíz-százezer embernek könnyítenének az életén, ha ezt a rengeteg üres lakást kiutalnák.
Plusz, ami még eszembejutott: talán pont idén volt balhé abból, hogy valamelyik belvárosi kerületben majdnem a duplájára növelték a bérleti díjat. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy megéri, még ha meg is kapnátok a lakást...
Albérletben nem akartok gondolkodni? Egyre olcsóbbak, igaz, nem tudni, milyen hosszú távra adják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!