Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha ingatlanközvetítő irodán...

Ha ingatlanközvetítő irodán keresztül hirdetek és a szerződésben meghatározott időn belül nem sikerül eladnia a lakást, akkor kell neki fizetni valamit?

Figyelt kérdés
Itt nem a neki járó jutalékra gondolok az ingatlan árából, ha eladja, hanem ha nem adja el.
2009. aug. 31. 09:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen szerződést kötöttél. Ezért nem árt odafigyelni, mit írsz alá. Vannak olyan ingatlan cégek /pld. Tulajdonostól com/, aki ugyan 250.000-et kér a szerződés megkötésekor, ám ha záros /általa vállalt/ határidőn belül nem adja el, ő fizeti ennek dupláját neked. Általában azonban nem kell fizetni, ha nem adja el az iroda. Nézd meg a szerződésedet és ha még nem kötöttél egyikkel sem, azt tanácsolom, ne köss KIZÁRÓLAGOS szerződést. Ha így teszel, magad is hirdetheted különféle ingyenes oldalakon és az iroda is a sajátján.
2009. aug. 31. 10:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahogy olvastam a kérdést nekem is ugyan az jutott eszembe, mint amit az első válaszoló írt:

Attól függ, mi van a szerződésben. Általában nem szokás ekkor fizetni, de lehet hogy a szerződésben kikötnek valami pár ezer forintos összeget.

A nem kizárólagos szerződés esetén is láttam már olyat hogy az igaz, hogy pl hirdetheted más ingatlanossal és saját magad is, de ekkor egy forintot sem engedhetsz az árból. Kizárólag azon az áron adhatod el, amennyiért az ingatlanos is hirdeti.

Ezt is érdemes elolvasni, vagy megkérdezni tőlük szerződéskötés előtt, hogy hogyan értik a nem kizárólagos jogot.

2009. aug. 31. 13:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi az észrevételeket:)
2009. szept. 1. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!