Kötelezheti erre az ingatlanközvetítő a bérlőt?
Kicsit hosszú lesz.
Egy településen bérleményben laktam, majd költöznöm kellett, mert eladták. Kevesen adtak ki házat a környéken, de elmentem egy ingatlanközvetítőhöz, aki rávett egy illetőt, hogy a házát, amit nem tud eladni, adja ki nekem bérletbe. Úgy kötöttük a szerződést, hogy határozatlan időre, és velem előre egyeztetett időpontban hozhatnak érdeklődőket, és ha sikerül eladni a házat, akkor 2 hónapom marad költözni.
Jelenleg abból van konfliktusom az ingatlanközvetítővel, hogy e-milen elküldte az időpontot, amikor hozna érdeklődőket (szombat de.), mire válaszoltam, hogy nekem nem jó. Nem leszek otthon és nem akarom, hogy bemenjenek.
Mire ő felkapta a vizet, hogy de az érdeklődőknek csak akkor jó, és ő sem akar az általam ajánlott időben (vasárnap du.) jönni, mert akkor nem akar dolgozni, és adjam meg a havi beosztásom, hogy mikor vagyok otthon, amikor látogatót hozhat. MOndjak egy konkrét napot, amikor mindig jöhet. Valamint ragaszkodik most az egyszer szombat délelőtthöz.
Én viszont közöltem, hogy nem küldök havi beosztást, egyeztessünk TELEFONON egy időpontot, mikor jönnek, lehet hét közben is, ha tudom úgy alakítani a munkámat, de hadd ne alkalmazkodjam ahhoz, hogy neki mikor van kedve dolgozni és mikor nem. Nem szívességből lakom a bérleményben, tartsa tiszteletben az egyetértési jogomat az időpontot illetően, és ne kezeljen úgy, mintha bármi kötelezettségem lenne felé.
Igazam van? Közben fűteni kezdte a tulajt, hogy én akadályozom az ingatlan eladását.
Igazad van.
"Úgy kötöttük a szerződést, hogy határozatlan időre, és velem előre egyeztetett időpontban hozhatnak érdeklődőket"
"előre EGYEZTETETT időpontban", nem pedig egy általuk "előre JELZETT időpontban".
Igen, elképzelhető, hogy akadályozod az eladást, viszont cserébe fizetsz havonta... A tulaj meg nem gondolhatja komolyan, hogy AZÉRT nem fogják megvenni az ingatlant, mert nem AKKOR nézhették meg amikor az ingatlanosnak kényelmes lett volna...
"viszont valaki fizet nekik szépen"
Viszont te meg lakhatsz valahol szépen.. ;) Első voltam..
Megértelek, de azért nem könnyíted meg a helyzetét :)
Szerintem az megoldás lehetne, ha kitűzöl egy időpontot, amikor otthon vagy (pl. szerda 17-20 óra), erre az időpontra hozhat úgy érdeklődőt, hogy nem kell veled előre egyeztetni, csak szól, hogy ezen a héten jönnének.
Más időpont esetén meg egyeztessen veled.
Szerintem ez áthidaló megoldás lehet.
Ugyan nem vagyok ingatlanos, de sokszor kell embereket összeszerveznem és tudom, hogy van egy szint, aminél tovább nem lehet menni. Tehát most ugye jön egy érdeklődő, megmondja, mikor lenne jó neki, az ingatlanos beszél veled, ha nem jó, akkor te ajánlasz egy másik időpontot, ha az érdeklődőnek nem jó, akkor ő ajánl másikat.. és ha ebből legalább 3 kör van, akkor bizony esélyes, hogy az érdeklődő feladja - holott lehet, hogy tök jó vevő lett volna.
Szerintem is igazad van.
Te albérletben laksz ott, fizetsz a lakásért, így te mondod meg hogy mikor.
Egyébként a szombat is hétvége, attól, hogy ő dolgozik, még másnak szabadidő, a saját magánéleteddel vagy elfoglalva.
Az "előre egyeztetett" pedig pontosan azt jelenti, hogy akkor, amikor MINDKÉT félnek jó. Vagyis ha neked nem jó, akkor nem jó. Jöjjenek máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!