Kirakhatnak-e a bérleményből, ha a szóval meghatározott időre adom meg a bér 10%-át?
Látni kéne a szerződést, hogy pontosan mi van benne. Hány nap számít késedelemnek? Ha nála vannak a számlák, akkor neki kéne bemutatnia a számlát neked, és onnantól hány napod van fizetni? Addig ne költözz ki, amíg nem mutatta be számlákat! Csak végrehajtói/bírósági ítélettel rakhat ki a lakásból, addig meg úgysem megy el, mert gondolom nem hivatalosan adta ki neked. Esetleg megemlítheted neki, hogy az Önkormányzatot is biztos érdekelnék a számlák. Gondolom oda nem jelentette be, hogy kiadja a lakását.
Ha a bérleti díjban benne van a rezsi akkor ok, de ha külön kell fizetned, legalább bemutatás erejéig igenis van közöd a számlákhoz.
A szerződésben(papíron) nincs meghatározva dátum szerint a fizetési határidő!Szóban vagyunk megegyezve,a határidőt illetően.Például 20.-áig.Külön fizetem a bérleti díjat,és külön a rezsi költséget.Egy papíron kiszámoljuk(a főbérlővel) az aktuális fogyasztásokat,és ő fizeti be.Tehát a csekkeket soha nem láttam.Ő azt mondja semmi közöm hozzá.
Még 1 kérdés,ha valaki tudja..mennyi a gáz alapdíja?
Én ténylegesen havi kb.500 forint értékűt gázt fogyasztok.
Viszont ő,plusz 1250 ft alapot számol fel.Azaz 500 ft helyett 1750-et fizetek.
Itt rengeteg ötletet találsz a "hogy szivassuk a másikat" játékhoz:
Szerintem említsd meg neki, hogy gondolja át, vagy esetleg az APEH-hal kell beszélned. Ez általában hat, ugyanis igen jó esély van rá, hogy elfelejtette bejelenteni a dolgot. A számlákhoz meg hogy ne lenne közöd, hogyha te fizeted? Hosszabb távon ezért érdemesebb átíratni a mérőórákat a te nevedre, akkor neked jön a csekk és tiszta ügy.
Amúgy meg sose írj alá ilyen szerződést. Általában van egy hónapod, amíg nem tehet ki, ezt fedezi a kaució, ami általában ilyenkor egyhavi díj. Nézd meg mindig, mit írsz alá, aki ilyet tesz eléd, azzal szóba se szabad állni, mert egy utolsó mocsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!