Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Védendő fogyasztó az E-on-nál,...

Védendő fogyasztó az E-on-nál, ezt mit foglal magába, pl:nem kapcsolhatják ki a villanyt?

Figyelt kérdés
-későn vagyis határidőn túl törlesztettem be az első részletemet és ezzel meg is szűnt a részletfizetési kedvezményem,visszaállt az hogy egyben fizessem be,és nem érdekli őket hogy most mrá tudom fizetni egyszerűen az elején megbuktam és nincs tovább...én fizetni akarom és nem engedik aki meg lopja nem foglalkoznak vele....ez Mo,így szeretlek:(((
2013. jan. 15. 16:46
 1/9 Zsolt75 ***** válasza:

Jogos részben a felháborodásod.

A szolgáltató dönti el , hogy kinek ad és kinek nem ad részletfizetést. Az meg, hogy most megvonja nem logikus, hiszen te akarsz fizetni.

Nem tehetsz mást fizeted ahogy tudod, az biztos nem lesz ellenükre. Viszont nem fizetés miatt kikapcsolhatják a villanyt.

Írni kellene egy szívhez szóló kérelmet és keresni valami ismerőst. Ez lenne a legegyszerűbb, no meg kifizetni a tartozást.

2013. jan. 15. 16:51
 2/9 A kérdező kommentje:
A határidősöket már kifizettem,írtam is nekik és ma hívtam is őket erre azt mondták nincs visszaút vagy egyben a fennmaradandót vagy jönnek hétfőn:(((ma megcsináltam ezt a védendő fogyasztós vmit a hivatalnál már el is küldtem nekik,de egyik helyen azt olvasom ettől még kikapcsolhatják a hivatalban meg azt mondta a nő aki csinálta vagyis csaj hogy így már nem kapcsolhatják ki,nem értem ha fizetni akarom miért nem tehetem....hisz mi fizetünk azok helyett is akik lopják na de azoknak meg szabad ...olyan érdekes...
2013. jan. 15. 16:59
 3/9 Zsolt75 ***** válasza:

Ebben igazad van és számomra is érthetelen, hogy aki fizetni minek szaroznak vele... akik meg lopják - mutatták a TV be azokkal szemben ugye nem tudnak mit tenni jogilag.

Sajnos ma mo-on a multik, biztosítók és szolgáltatók, na meg a bankok az urak és az ő érdekeiket szolgálja a politika.

2013. jan. 15. 17:03
 4/9 anonim ***** válasza:
57%

Ha elkéstél a RÉSZLETFIZETÉSSEL, az azt jelenti, hogy már elötte sem tudtad rendesen fizetni, ezért kellett részletfizetést kérni.

Ha már az ELSÖ részletet nem fizetted be határidöre, akkor a szolgáltató JOGOSAN feltéltelezi, hogy nem is AKAROD rendesen teljesiteni a megállapodás szerinti feltételeket.

Szerintem teljesen jogos, hogy nem akar többé INGYEN semmit adni, és addig nem szolgáltat, amig nem fizeted ki a hátralékodat.

Örülj, hogy MO-on élsz, és nem kapcsolták ki AZONNAL az áramot, ugyanis máshol - Nyugaton - ez igy megy: ha nem fizeted határidöre, akkor EGYSZER felszólitanak, MÁSODSZORRA meg kikapcsolják ÉS kamatpstpol kell a tartozást kifizetni.

2013. jan. 15. 17:54
 5/9 Zsolt75 ***** válasza:

Ne hasonlítgassuk össze magunkat a nyugattal! Teljesen más élet van ott más fizetésekkel más feltételekkel!

Sajnos egyre többen vannak akik Önhibájukon kívül fizetésképtelenné válnak vagy nehéz körülmények közé szorulnak. Ez nem ugyanaz a helyzet mint aki nem is akar fizetni!

Nyilván a tartozást ki kell fizetni ez nem is kérdés. Ami fura ,hogy a szolgáltató ennek ellenére sem túl empatikus.

2013. jan. 15. 19:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Azért ez igy nem igaz, Nyugaton sem milliomosok az átlag emberek, hanem a legtöbbje igenis nagyon odafigyelve tud csal megélni. Igen sokan ( a hétközapi egyszer emberek nagy része) az un. Minijob szerint dolgozik, ami havi MAXIMUM 400 Euro Bruttót jelent, és ebböl kell kijönniük. Egy családban igy sok esetben van a 2 x 400, plusz gyerekeknként 160 euro Kindergeld, ami összesen max. 1000-1200 Euro.

A fö különbség csak annyi, hogy ott senkinek nem jut eszébe azon okoskodni, hogy ha nem fizet, akkor a szolgáltató miért állitja le a szolgáltatást.

A kérdezö esetében a szolgáltató nem zározott el a részletfizetési lehetöségtöl, de mivel már a legelsö fizetés nem történt meg idöben, érthetö a feltételezés, hogy ezután is igy fog folytatódni. Éppen ezért teljesen jogos, még egyszer nem hagyja magát átverni és követeli az egész tartozást.

Mellesleg, ha Nyugaton valakinek kevés a pénze, akkor nem várja el, hogy ingyen adjanak neki áramot, mert "anélkül hogy éljenek meg", hanem igen erösen odafigyel, hogy minél kevesebb áramot fogyasszanak (Ugyanez érvényes a vizre, gázra, fütésre is - itt teljesen normális, hogy egy ember max. 10 percig zuhanyzik, a lakásban max. 18-20 fok van, és felvesz polóvert meg nadrágot, stb).

2013. jan. 15. 19:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Na szóval egyedül nevelem 2 éves ikreimet 78ezer forintból kértem hogy a 150 ezres tartozásom ami elszámoló tehát éves tartozás tudod amit év végén olvasnak le na szóval kértem hogy adják meg 6 havi részletre azaz 25 ezer forintjára ,mert a 78-ból így tudom kifizetni és nem hazudtam azt írtam amit vállalni tudtam erre az első részletet 46 ezerre adták meg hát ez olyan nagyon korrket ugye??ez olyan együttműködő ugye??amúgy elárulom neked amennyire szerettem az országomat annyira útálom,és őszintén nagyon !!!Mert a magyar senki,aki dolgozni akar az senki az a valaki aki lop és aki hazudik és aki nem tegnap barnult....neked Zsolt köszi a megértést,és hogy írtál!!!!;)
2013. jan. 15. 21:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a gázat és a villanyt is havi átalány alapján fizetem. Minden hónapban azonos összeget. Eddig minden évben az elszámolásnál valamennyi túlfizetésem volt. Az idén az első, amikor az elszámolás után 2-3.000.- Ft-al kell többet fizetnem. Könnyebb beosztani a pénzt, és év végén nem kerülök olyan helyzetbe, mint te.
2013. jan. 15. 22:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Már elnézéset, ha valaki nem azt irja, hogy "szegény szerencsétlenke", akkor egyböl pampogsz meg hözöngsz.

A szolgáltató teljesen jogosan járt el, mert elöször belement a részletfizetésbe, amit te is vállaltál. Aztan azzal kezded, hogy kapásból nem fizeted ki az elsö részletet sem, és utána még neked áll följebb, hogy ezt nem veszik jó néven.

Az nem a szolgáltató problémája, hogy neked kevés jövedelmet és ahhoz képest túl sok gyereked meg kiadásod van, EZ KIZÁRÓLAG magánügyed.

Ha ilyen és hasonló indokokkal lehetséges lenne szolgáltatásokat igénybe venni és nem fizetni, akkor rövidesen csödbe menne a szolgáltató is, ugyanis neki is igen sok kiadásuk van, amiket teljesiteniük kell.

Az, hogy más lopja az áramot, TÉGEED nem mentesit a fizetési kötelezettség alól. Mellesleg azokat is megbüntetik, de ettöl teljesen független a te eseted. (A cigányozás meg igencsak primitiv ötlet, semmi köze a kérdésedhez, csak hangulatot akarsz kelteni olcsó módszerekkel)

Többen irtak tanácsot, hogy fizess átalányt, teljesitsd IDÖBEN a befizetéseket, és akkor nem lesz ilyen gondod.

2013. jan. 16. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!