Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha vendég érkezik azt a...

Ha vendég érkezik azt a tulajjal közölnöm kell?

Figyelt kérdés
Most fogunk albértletbe költözni, és, csak, hogy tisztában legyek a dolgokkal, ha lenne valaki aki mondjuk, ha úgy alakul ott aludna nálunk, azt be kell jelenteni a tulajnak?
2013. jan. 9. 13:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
amíg nem életvitel szerűen tartózkodik ott addig nem kell szólni, semmi köze hozzá! Szerződés előtt mindent pontosan tisztázzatok és írjátok le pl mikor jöhet be a tulaj, fizetés, rezsi, esetleges javítási költségek. Ne feledd fizetsz a szolgáltatásért és nem tehet meg mindent amit akar, azzal a felkiáltással, hogy én vagyok a tulaj, mindent lehet.
2013. jan. 9. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:
*esetleges javítási költségek kit terhelnek
2013. jan. 9. 13:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Az esetleges javítási költségeket is rögzítsétek a szerződésben. Általában a kisebb költségek (pl. izzócsere, tömítés csere, stb.) az albérlőt terheli, de a nagyobbak, pl. gázkazán meghibásodás miatti javíttatása, fűtés javítása, festés javítása a tulajt kellene hogy terhelje, abban az esetben, ha a meghibásodás nem az albérlő hibájából-rongálásából adódik.
2013. jan. 9. 14:04
 4/11 anonim ***** válasza:
9%

"amíg nem életvitel szerűen tartózkodik ott addig nem kell szólni, semmi köze hozzá"

Nagyon tévedsz! A bérletet annak adják ki aki fizet érte! Nem ingyen szálloda ahol megszáll valaki és nem fizet érte!A főbérlő kikötheti hogy látogatót se fogadhat nemhogy ott aludjon!-

2013. jan. 9. 14:54
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Hát nem tudom!

Nem mindegy a tulajnak (amennyiben a fekvőhelyek száma engedi), hogy egy három tagú család, vagy esetleg egy négy tagú-e az a család, aki bérbe-veszi.

Nehogy már, ha én albiban lakom, és az édesanyám, vagy éppen tesóm eljön hozzám pár napra, egy hétre, és még a tulaj beleszóljon abba, hogy ott aludhat-e, vagy nem?

2013. jan. 9. 15:39
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon tévedsz! A bérletet annak adják ki aki fizet érte! Nem ingyen szálloda ahol megszáll valaki és nem fizet érte!A főbérlő kikötheti hogy látogatót se fogadhat nemhogy ott aludjon!-

Te vagy eltévedve, a bérlő "bármit" megtehet amíg a bérleményt nem károsítja. Ez az én házam azt teszek amit akarok azt engedek oda akit akarok nem így van hisz kiadta a használati jogát ezért amíg kárt nem tesznek benne és fizetik rendesen csitu van a főbérlőnek. akkr működhet ez a látogatót nem engedek ha szobát ad ki nem különálló lakást.

2013. jan. 9. 19:18
 7/11 A kérdező kommentje:
Most mivel nem egysíkú a válasz, így nem tudtam meg végülis amit szerettem volna, szólnom kell vagy sem? Csak mert valaki ezt írta valaki azt, így meg nem tudom:)
2013. jan. 9. 19:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező gondolkozz életszerűen. Mindig telefonálsz a tulajnak, hogy most jön gizike, most jön a gázos, most jön a tanár családlátogatásra, most jön a pizzás, most jön karcsi haverom, most jönnek a szüleim stb ha nincs kikötve a szerződésben akkor az megy jön aki akar amíg nem lakik ott, mert azt már be kell jelenteni a tulajnak sőt az engedélye kell hozzá.
2013. jan. 9. 20:09
 9/11 anonim ***** válasza:
35%
Miért kellene közölnöd? A te lakásod, ha a legjobb barátod 300 km-re lakik tőled, da 2 napot veled akar tölteni, épeszű ember nem várná el, hogy hazamenjen. De ha ennyire aggaszt, mondd meg neki, hogy Icus a nővérem, néha itt fog aludni 1-2 napot. De nem kötelező közölnöd vele.
2013. jan. 11. 14:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. jan. 11. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!