Vízórám akkor is pörög amikor nem használok semmit. Ez normális?
most költöztem be az "új" albérletembe (régi téglaépítésű lakás) és pont a WC be voltam ahol van a víz óra amikor hallom hogy a szomszéd lehúzza a WC-t és az én órám pörög (az a 6 tüskés fekete pörgő valami és alatta lévő piros óraféleség) 1/1 be azt csinálja az óra mint amikor én lehúzom a WC-t vagy kinyitom a csapot. Ezt tegnap vettem észre de az sem kizárt hogy akkor is pörög ha máshol a csap van kinyitva.
Mi a teendő ilyenkor?
Először tényleg jó lenne a saját lakásodat ellenőrizni. Írd fel a pontos értékeket. Nyitogasd meg az összes dolgodat ami vizes hogy mindegyiknél számol e? Elég kicsit vékony sugárban csak hogy lásd és mindent külön külön. Jobb mindent akkor átnézni. Aztán zárd el a főcsapodat és egyenként nézd át az összes vizes dolgodat hogy valóban sehol se kap vizet. Csak nehogy más is el legyen kötve. Esetleg. Ha ez a kettő megvan és rendben van akkor más csak a szomszédét kell számolni.
Akkor érdemes lenne vizet ereszteni magadnak iváshoz ... esetleg wc öblítéshez is vödörbe. Aztán felírni pontosan megint és figyelni a dolgot.
Amúgy nekem nem egészen volt érthető ahogy írtad, hogy mi merre is pörög? Vannak a számlálók és van egy középső forgó rész ami csak a működést mutatja (de az nem számol).
Igen a vízáramlás kerék forog órajárással ellentétesen akár én akár a szomszéd öblít. a deci liter és a többi meg normálisan ahogy az óra jár.
Igen ezt fogom tenni de amit tudok hogy nálam jól van bekötve mert mindennél mér rendesen. Ami biztos hogy 1/1 be ugyan úgy pörög a kerék és nem kevésszer húzzák le a WC-t szóval volt idő megfigyelni a mai napon.
Közben feltöltöttem képet de látom rendben, azért ide linkelem.
Ha tudsz képet feltenni a te és a szomszéd alaprajzáról abból ki lehetne következtetni hogy hol lehet elkötve. Elég lenne tollrajz, nem kell szép csak a falak és ahol meg tudod nézni a vezetékek irányait.
A te főcsapodnak a mérőórád előtt kéne lennie. Vagyis ahogy érkezik a víz először a főcsapod és utána az órád és ezután kéne legyen a te összes leágazásod (értelem szerűen). A vezetékek helyzetéből és a folyásirányból ki lehet következtetni hol lehet elkötve. Bár a szerelési rajz a jobb, már ha van és a szerint van elvégezve. De ez tényleg lehet nem szándékos is hanem figyelmetlenség is.
Jó lenne egy fél vagy egész napot megnézni úgy hogy veszel vizet mindenhez és felírod. Mert nem biztos hogy mindig meghallod a szomszéd wc-jét. Meg ha csapot használ lehet akkor is gubanc, azt meg már kevésbé hallanád. Szóval asszem mégsem hallgatózhatsz egy egész nap, így jobb lenne felírni. Aztán később a számok alapján megnézni hogy számolt e?
Lehetséges hiba hogy pörög a vízáramlást jelző kerék középen, de nem számol. Vagy fordítva. De a legfontosabb hogy számol e ha a szomszéd wc-t használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!