Vízórám akkor is pörög amikor nem használok semmit. Ez normális?
most költöztem be az "új" albérletembe (régi téglaépítésű lakás) és pont a WC be voltam ahol van a víz óra amikor hallom hogy a szomszéd lehúzza a WC-t és az én órám pörög (az a 6 tüskés fekete pörgő valami és alatta lévő piros óraféleség) 1/1 be azt csinálja az óra mint amikor én lehúzom a WC-t vagy kinyitom a csapot. Ezt tegnap vettem észre de az sem kizárt hogy akkor is pörög ha máshol a csap van kinyitva.
Mi a teendő ilyenkor?
Olyan tényleg nincs, hogy pörög, és nem mér.
Hasonló szituról hallottam már. Egy hétbe tellett, mire rájöttek, hogy a régebbi típusú bojlernek, van valami túlfolyója, vagy mi. Ott "szökött a víz észrevétlenül.
Még egyet nézz meg!
Ha te fogyasztasz,akkor a kis fekete kerék merre forog???
ÉS ha kifigyeled,mikor a szomszéd budit öblít...akkor merre forog???
Ugyan is az óra nagyon érzékeny szerkezet,és oda~vissza is foroghat!
Bárki kipróbálhatja,mi is csodálkoztunk otthon,de így van!!!
Ha a(kinyitott!) udvari csapra fel van rakva pl.egy 25 m-s 3/4-s slag,aminek a végén egy "stoppos" csatlakozó van,ez ugye nyomás alatt van.
Ha SEHOL nincs pillanatnyi vízfogyasztásunk---amikor a szomszédom megnyitja a csapot otthon,az én vízórám VISSZAfelé kezd el forogni egy darabig!!!
Azért írom,hogy nézd meg a forgásirányt!
Persze sajnos lehet,hogy elcsesztek valamit...de akkor szerintem nem csak a szomszéd budi,a többi fogyasztó vizét is a tiéden keresztül kaphatja.
Egy kicsit megfordulhat visszafelé is. Ha a szomszéd engedi a vizet a nyomás hirtelen kicsit (csak kicsit) lecsökken, a lecsökkent nyomás miatt a kerék kicsit visszaenged. De ez népp egy kicsi és nem olyan mint a fogyasztás közbeni.
Azért el lehet kötve vagy egy utólagos lakás kettéválasztásból is megmaradhatott valami. Ha el volna kötve még az is lehet a szerelő figyelmetlensége úgy hogy ha a te be és ki vezetéked is ott megy el, és véletlenül nem e bejövőre kötötte a szomszédét, hanem a te kimenődre. Előfordulhat. Azt meg lehetne nézni a vezetékek hol futnak úgy valahogy előzetesen. Ha a kettőtök vizesblokkja egy falnál van akkor megnézheted az elágazásokat illetve mi merre megy. Talán.
és az így néz ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!