Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vízórám akkor is pörög amikor...

Vízórám akkor is pörög amikor nem használok semmit. Ez normális?

Figyelt kérdés

most költöztem be az "új" albérletembe (régi téglaépítésű lakás) és pont a WC be voltam ahol van a víz óra amikor hallom hogy a szomszéd lehúzza a WC-t és az én órám pörög (az a 6 tüskés fekete pörgő valami és alatta lévő piros óraféleség) 1/1 be azt csinálja az óra mint amikor én lehúzom a WC-t vagy kinyitom a csapot. Ezt tegnap vettem észre de az sem kizárt hogy akkor is pörög ha máshol a csap van kinyitva.

Mi a teendő ilyenkor?

2013. jan. 6. 11:00
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Olyan tényleg nincs, hogy pörög, és nem mér.

Hasonló szituról hallottam már. Egy hétbe tellett, mire rájöttek, hogy a régebbi típusú bojlernek, van valami túlfolyója, vagy mi. Ott "szökött a víz észrevétlenül.

2013. jan. 6. 13:23
 12/36 A kérdező kommentje:
Hm Én sem vagyok egy túl nagy zseni és nem vagyok rá büszke :) de pont a WC be ahol az óra van (azon a csövön) az óra fölött van egy piros elzáró kar ha azt elzárom akkor a lakásba mindenhol elzárja és így letudom tesztelni?
2013. jan. 6. 13:39
 13/36 anonim ***** válasza:
Elvileg két csapnak kell lenni. Az egyik az óra előtt, a másik az óra után. Mikor elzárod az óra utáni csapot, akkor megtudhatod, hogy hogy az óra előtt van-e esetlegesen a gubanc. Ha az óra előtti csapot zárod el, és úgy is pörög, akkor hibás az óra. Erre azért, hogy így legyen, kicsi esélyt látok.
2013. jan. 6. 13:49
 14/36 A kérdező kommentje:
hát 1 db elzáró kar van ott többet sehogy se találok :)
2013. jan. 6. 13:54
 15/36 anonim ***** válasza:

Még egyet nézz meg!

Ha te fogyasztasz,akkor a kis fekete kerék merre forog???

ÉS ha kifigyeled,mikor a szomszéd budit öblít...akkor merre forog???

Ugyan is az óra nagyon érzékeny szerkezet,és oda~vissza is foroghat!

Bárki kipróbálhatja,mi is csodálkoztunk otthon,de így van!!!

Ha a(kinyitott!) udvari csapra fel van rakva pl.egy 25 m-s 3/4-s slag,aminek a végén egy "stoppos" csatlakozó van,ez ugye nyomás alatt van.

Ha SEHOL nincs pillanatnyi vízfogyasztásunk---amikor a szomszédom megnyitja a csapot otthon,az én vízórám VISSZAfelé kezd el forogni egy darabig!!!

Azért írom,hogy nézd meg a forgásirányt!

Persze sajnos lehet,hogy elcsesztek valamit...de akkor szerintem nem csak a szomszéd budi,a többi fogyasztó vizét is a tiéden keresztül kaphatja.

2013. jan. 6. 15:48
 16/36 anonim ***** válasza:
Roppant egyszerű a dolog.Zárd el az óránál a cspot,majd menj át a szomszédhoz.Mond neki húzza le a wc-t.Ha nem tölt utána neki a tartály akkor 1 értelmű a dolog.
2013. jan. 6. 16:23
 17/36 TappancsMancs ***** válasza:

Egy kicsit megfordulhat visszafelé is. Ha a szomszéd engedi a vizet a nyomás hirtelen kicsit (csak kicsit) lecsökken, a lecsökkent nyomás miatt a kerék kicsit visszaenged. De ez népp egy kicsi és nem olyan mint a fogyasztás közbeni.

Azért el lehet kötve vagy egy utólagos lakás kettéválasztásból is megmaradhatott valami. Ha el volna kötve még az is lehet a szerelő figyelmetlensége úgy hogy ha a te be és ki vezetéked is ott megy el, és véletlenül nem e bejövőre kötötte a szomszédét, hanem a te kimenődre. Előfordulhat. Azt meg lehetne nézni a vezetékek hol futnak úgy valahogy előzetesen. Ha a kettőtök vizesblokkja egy falnál van akkor megnézheted az elágazásokat illetve mi merre megy. Talán.

2013. jan. 6. 19:39
 18/36 TappancsMancs ***** válasza:

és az így néz ki

[link]

2013. jan. 6. 19:56
 19/36 TappancsMancs ***** válasza:
Bocsi félreütögettem a billentyűket. :) Ha régebben egy lakás volt a kettőtöké az kiadhat ilyet. Akkor is lehet a tiéd volt csak régebben a vízórájával és később leválasztás előtt a tiédet nem kötötték át a főágról a leágazásodhoz. Vagy régebben két lakás két wc-vel volt és akkor mindegy volt, majd a leválasztásnál ezt meg sem nézték.
2013. jan. 6. 20:05
 20/36 TappancsMancs ***** válasza:
Kicsit kapkodva írtam :) Ha két lakás volt akkor is több módon alakulhatott ilyenre. Lehetett régen két mosdós a lakás a te óráddal. De lehet az elválasztásnál úgy hagyták ahogy előtte jó volt egy lakásban.
2013. jan. 6. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!