Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mire kell figyelnünk amikor...

Mire kell figyelnünk amikor megnézzük a házat (kertet) amit meg szeretnénk venni?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy mi az amit hamar észrevétlenné lehet rakni. Hibákra gondolok, hogy ne utólag vegyük észre hogy "eszembe sem jutott hogy ezt is megnézzem vásárlás előtt".
2009. aug. 26. 19:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem biztos, hogy mindenhol, ahol lambéria van, valami "disznóságot" kell sejteni a dolog mögött.

Érdemes megnézni az elektromos vezetékeket. A régebbi házakban általában még alumíniumból vannak a drótok. Ez nem olyan nagy tragédia, de idővel érdemes rézre kicseréltetni. (Az a munka sem két fillér.) A réz biztonságosabb és jobban is terhelhető.

A vegyes tüzelés, mért sajni? A vegyes rendszerre bármikor be lehet köttetni egy gázkazánt. Gondolom gáz van a házban... Igaz, hogy plusz pénzbe kerül, de akkor legalább nem egy 20 éves (Nyitott égésterű CO veszélyes!) elavult kazánotok van, hanem egy korszerű energiatakarékos készüléketek. Nálunk is így van: van a pincében egy vegyes kazán és az előszobában egy gázos. a vegyessel sokkal jobban be lehet fűteni, arról nem is beszélve, hogy a mostani gázárak mellett olcsóbb is az üzemeltetése. Nagyon jól jön az hideg, téli napokon.

A falak: Ha nem ősrégi a ház és nem a sokadik tulajdonostól veszitek, talán még megvan a tervrajza, dokumentációi, műszaki leírása. Főleg ez utóbbit érdemes elkérni.

50cm fal az bazi vastag. Nem is tudom, hogy van-e akkora blokktégla. Úgy tudom, hogy 38-as a legvastagabb. A mi falunk is ebből van, vakolattal együtt így 40cm.

Esetleg van a falon utólagos külső hőszigetelés? Ez a mostanában divatos "csomagolás". Az magyarázná a fél méteres falakat.

Tetőnél a szalufákat érdemes megnézni. A szelemenek környékét is! A lényeg, hogy ne legyen nagyon repedezett hosszában.

Ha van pince, ott a vizesedésre kell figyelni.

A vízvezetékek, ha már vannak 25-30 évesek és még horganyzott vascsőből vannak, lehet hogy elkezdtek már rozsdásodni Idővel számítani kell ennek a cseréjére is. De ha régebb a ház, akkor gondolom a fürdőszobát úgyis felújíttatjátok majd. Akkor ki lehet cseréltetni a csöveket is többrétegű műanyag csövekre.

Nekem hirtelen ezek jutottak most eszembe.

2009. aug. 27. 09:29
 12/15 A kérdező kommentje:

Belső falak vastagságát nem néztem :(

Gázcsonkot nem tudom hogy bent van-e. De a környező házakban tuti gáz van.

Nincs külső szigetelés a falon.

Jó ötleteket kaptam :)

2009. aug. 27. 19:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagyon ráfaragtunk, mert minden oké volt. Addig amíg statikus nem látta a födémcsere előtt. Akkor derült ki, hogy nincs alapja a háznak.:o( Bonthattuk le az egészet.

Sajnos a mi esetünk nem egyedi, még 3 ilyenről tudok.

2009. aug. 27. 21:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Uh! Az durva!
2009. aug. 27. 22:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Az egyik válaszoló nem jól tudja van már 44-es tégla. Mi is ilyenből építettünk. Erre már nem kell szigetelés, ha 38-asból épült, akkor azon elfér. Én hívnék a házhoz egy felelős műszaki vezetőt. Ez építkezéseken szokott lenni, de mivel szinte minden építési folyamathoz ért, ezért jobb, ha most rászánsz egy kis összeget (szerintem max. 20 ezerért ránéz a házra), és átnézeted vele. Ő olyan kérdéseket is fel tud tenni, amelyekre te álmodban sem gondolsz.
2009. aug. 28. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!