Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mire kell figyelnünk amikor...

Mire kell figyelnünk amikor megnézzük a házat (kertet) amit meg szeretnénk venni?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy mi az amit hamar észrevétlenné lehet rakni. Hibákra gondolok, hogy ne utólag vegyük észre hogy "eszembe sem jutott hogy ezt is megnézzem vásárlás előtt".
2009. aug. 26. 19:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp puhatoljátok ki, kik a szomszédok. Nem egy fórumon olvasok olyan panaszokat, amikor befürödtek egy házzal, mert elviselhetetlen, hangos, éjjel részegen danolászó szomszédok vannak. Nem mindegy, kik laknak az ember körül. Pokollá is tehetik az életedet.

Ami meg a házat illeti: érdemes átnézetni építésszel, mielőtt leültök tárgyalni.

2009. aug. 26. 19:45
 2/15 A kérdező kommentje:

Építész. Kb. mennyibe kerül?

A tetőt meg fogom nézetni áccsal. Látszólag nincs baja a háznak és nem gyanúsan frissen festett falak vannak, de azért akadnak olyan dolgok amik mellett a gyakorlatlan házvásárló elsiklik.

Márpedig az ember az életében nem vásárol 5 évente házat úgyhogy nagy rutinunk nincs.

2009. aug. 26. 21:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a tetőt áccsal megnézetned, csak menj fel a padlásra, és máris meglátod a gerendázat erősségét, ill. egészségi állapotát. Amikor körbenézed figyelmesen nézd meg az ajtókat, ablakokat, esetleg nincs -e ráragasztva belülről szivacs, vagy gumiszalag (nem zárnak jól), nincs -e valahol a falon fa boritás (kb 1 m magasságig), akkor vagy nedves, vagy salétromos a fal, ha padlós, akkor nézz be a sarokba, milyen a padló állapota, ha padlószőnyeg, akkor kérdezd meg, hogy megemelheted-e (van-e alatta szigetelés), kérdezz rá a vizvezetékek, áramvezetékek (ha központi fűtéses, akkor)a fűtés korára, és hogy volt - felújitva, továbbá nézd meg, az áramvezetéknek az elosztótábláját, mennyi benne a biztositék, milyen erősségű a főbiztositék. Kérdezz rá, hogy ami a házban van, az marad-e (egyik ismerősnek még a csapokat is leszerelték mielőtt átadták volna a házat), pill. más nem jut az eszembe. Tudom, hogy ez szőrszálhasogatásnak tűnik, de jobb unalmasan kérdezni, mint utólag gondolkodni a nagyvonalúságon, amit esetleg tanúsitasz, és hoppon maradni. Sok sikert!
2009. aug. 26. 21:51
 4/15 A kérdező kommentje:
Hú ez az info jól jött! Az ablakok ajtók nemrég lettek műanyagra cserélve, annál max azt kell megnézni hogy csukódnak-e rendesen.
2009. aug. 26. 21:58
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ablakok, ajtók újak, vagyis valószínűleg nagyon jól szigeteltek, akkor mindenképpen kérdezz rá a fűtésre. Az utcánkban egy házaspár ezen a télen halt meg szénmonoxidmérgezésben, miután tökéletesen szigetelőre cserélték az ajtókat, ablakokat, épp csak a gázfűtést nem korszerűsítették hozzá.
2009. aug. 26. 22:14
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi is most keressük álmaink otthonát, szóval házat nézünk. Építészünk nézi a falak szélességét, az is utalhat arra, hogy miből épült a ház. Nézi a falak állapotát, repedéseket, ha van annak irányát,nagyságát. Kispéciztünk egy jó kis házat, hát-hát repedt felül a ház fala, kiderült hogy a födém problémás. Külsőleg a ház alapterületét nézi meg, találkoztunk már olyan házzal,ami ki volt írva egy adott nm-re, közben meg sem közelítette azt a nagyságot.
2009. aug. 26. 22:20
 7/15 A kérdező kommentje:

Fűtés: vegyestüzelésű kaán. Sajni.

Az egyik falon látszik hogy vastag. Van vagy 40-50 centi.

Az vastagnak számít egyáltalán?

2009. aug. 26. 22:29
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekünk azt mondta az építész a 40-50cm vastag falra, hogy nem tégla, holott annak volt hirdetve. Gyanús... Hát szerintem ha vegyes tüzelés van és gázt is akartok, számolni kell a költségekkel,ami annak bevezetésével jár. Elnézést,ha butaságot írok, nem vagyok szakértő, csak azt tudom,amit nekem mondtak vagy én tapasztaltam eddig.
2009. aug. 26. 22:40
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 40 cm-es a ház külső fala, és dupla sor téglából van. Biztosan tudom, mert mi építtettük, nem készen vettük.
2009. aug. 26. 22:43
 10/15 anonim ***** válasza:
Én pedig belső válaszfalra gondoltam:)
2009. aug. 26. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!