Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a helyemben?

Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Kinézetem egy számomra szimpatikus házat. Egy apró bökkenő van vele: Gázkonvektorral oldották meg a fűtést!

Tudom egy olcsó mutatvány 70 m2-es házat gázzal kifűteni.

Hogyan lehetne spórolni?

2012. dec. 24. 08:38
 1/8 anonim ***** válasza:
nem lehet érteni,
2012. dec. 24. 08:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Én sem érte, mi a probléma. A gáz konvektort nem tartod jó megoldásnak?
2012. dec. 24. 09:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem kell az egész házat egyszerre, örökké fűteni. Az őrláng égjen szobában, konyhában, fürdőszobában. Amelyik szobát nem használjátok, ott elég egész télen az őrláng (a csövek nem fagynak be).

Amelyik helyiségeket használjátok, de éppen pl. napközben, vagy a nap bizonyos szakaszaiban nem tartózkodtok benne, ott olyankor elég a 16 fok körüli hőmérséklet. Majd amikor bementek tartósabban, akkor fel lehet tekerni, 20-21 fokra.

Pl. a konyhában sem biztos, hogy az őrlángot fel kell tekerni minden reggel, meglehet, hogy a sütés-főzés során lesz annyi meleg, ami elegendő 1-2 fő részére ott megebédelni.

A fürdőszobát is elég csak az esti fürdés előtt felmelegíteni.

Én így szoktam irányítani nemcsak a hőmérsékletet, a fogyasztást is.

2012. dec. 24. 09:03
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
nézzél ki annyiért házat, hogy maradjon pénzed szigetelésre.
2012. dec. 24. 09:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Első és második válaszolónak: Nem tudom olyan jó megoldásnak a gázfűtést, keresem az alternatív lehetőségeket. A szigetelés is jó ötlet, bár én a horribilis gázszámlától tartok.
2012. dec. 24. 15:30
 6/8 gomzoli ***** válasza:
100%

Kb. 1 millióból megoldható a központi fűtésrendszer kiépítése, ha lenne rá keret a vásárlás után.

A konvektorok leeszik a gatyádat is, egyetértek veled, ha ezt bökkenőnek tartod.

2012. dec. 25. 13:39
 7/8 gomzoli ***** válasza:
100%
Sőt, az 1 millióval túl sokat is mondtam. 7-800 ezerből reálisan megvalósítható, központi gázkazánnal, radiátorokkal, csövezéssel, munkadíjjal.
2012. dec. 25. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

alkudd le egy olyan árra a házat., hogy beleférjen a fűtés átvariálása. meg gondolom egy kicsit kipofoznád, mielőtt beköltöztök.

én is gyűlölöm a konvektort, 20 évig éltem olyan lakásban. sokba került, és semmi hatásfoka nem volt.

2012. dec. 26. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!