Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti hogyan éreznétek magatokat...

Ti hogyan éreznétek magatokat ha anyósotoknál kellene élnetek, és esély sincsen a költözésre?

Figyelt kérdés

Ha minden nap történik valami apró bosszantó dolog, és tisztában vagy vele hogy neked kell engedned, szót fogadnod mert nem a te házad és téged irányítani akarnak. Semmilyen önálló döntésed nem lehet, nem tehetsz eleget a vágyaidnak mert mindennek úgy kell történnie ahogy anyós pajtás elképzelte.

És mind azért mert csak nem dolgozom sehol és mindig itthon vagyok a gyerekemmel.

Állítólag én látom rosszul a dolgokat és csak beképzelem a dolgokat anyós szerint múltkor leültünk beszélni és azóta mintha beszédesebb lenne, de az ember minél közelebb kerül hozzá az annál jobban irányítana.

Nem arra gondolok hogy dirigál hogy ezt csináljam meg amazt hanem egyszerűen ha állok addig nem nyugszik amíg nem ülök le , vagy ha wc után megyek egyenest szobába akkor miért nem ülök le vele a konyhába beszélgetni amíg ő cigizik.

Karácsonyra mindig szokott sütni jól tud , én nem igazán, ezért megkértük hogy legyen közösen és legalább tanulok közben amikor segítek alapanyagot adnák bele. Erre ő azt mondta hogy nem is kellett volna mondani mert ő is így gondolta és így lett volna. De szerintem ha külön sütjük akkor az is probléma lett volna mert nem neki segítek .

Na és amikor kérdezi hogy milyen süteményt süssünk én és a család többsége azt mondta hogy almás sütit , erre ő az túl drága azt nem. Akkor nekem mind 1 ,akaratom sehol megint.

Gondolkoztunk rajta hogy le választjuk a házat és nem lesz át járkálás külön konyha külön lakrész, de aztán rájöttem az egy kisebb vagyon lenne a ház másik felébe vizet, gázt szereltetni, fürdőt + konyhai bútorok dolgok kiegészítők, minden ami van anyósé most.

Gondoltam arra is hogy kisebb hitelt felvenni és messzebbre költözni mert ráköltenénk a sok pénzt a ház leválasztásra aztán kiderülne hogy mégsem jó mert csak anyós házában vagyunk és körülöttünk van. Valahogy a telet ki kell húzni itt. Ma is mostam volna de nem tudtam mert anyós ruhái benne voltak ,tele volt a gép azt hittem csak elfelejtette kiteríteni elment már dolgozni ,de ki sem mosta őket, úgy hogy most elindítottam és most várok hogy végezzen hogy moshassak. Mert közös a gép is. Vélemény?

2012. dec. 18. 08:14
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
A párom fizetéséből élünk és a gyermek járulékaiból, fizessük anyósnak a számlék felét a villany gáz internet..stb...Csak a mósógép használat a fürdő a konyha használat van nekünk nincsenek külön fazekak tányérok evőeszközök csak annyi....na meg a fő lényeg hogy mindig otthon vagyunk én és gyermekem. Ő nem pénzel ha ad akkor kölcsön ad. Ha elfogy a tej akkor egymásét használjuk addig amíg nincs pótolva. Azt is csak a kávéba.Külön főzünk külön vásárolunk.
2012. dec. 18. 09:34
 12/27 anonim ***** válasza:
73%
ráadásul nem is a fiától van a gyerek? szerintem szépen csendben maradj magadnak és hálálkodj hogy nála lakhatsz és még segít is.
2012. dec. 18. 09:39
 13/27 anonim ***** válasza:

Alapvetően ez nem anyós-meny probléma. Téged az zavar, hogy nem lehetsz a magad ura.

Én albérletezem, főbérlőnél lakom, tipikus probléma például, hogy amikor mosni akar, jó előre bekészíti a ruhát, és előfordul, hogy elfelejti kimosni. De ilyenen nem szabad felhúzni magad, az ő háza, az ő mosógépe. Ki kell szedni a ruháit, kimosni a sajátod, aztán visszarakni az övéit, ennyi.

Amíg az ő házában laksz, addig sajna hierarchia van, és ott bizony ő fölötted áll. Szimplán azért, mert az ő házát használod. Neked ez hatalmas spórolás, egy átlagos konyha berendezése képes felemészteni egy-másfél milliót, nem beszélve a többiről. Ezt te megspórolod azzal, hogy nála laksz. Akkor már annyit igazán megérhet a dolog, hogy ne problémázz ilyen apróságokon.

2012. dec. 18. 10:02
 14/27 anonim válasza:
azert gratulalok csajok hogy NULLA szazalekos a legutobbi hozzaszolasom. ti biztos sose egy percig nem volt hogy nem dolgoztatok, vagy akkor nektek is kuss volt a nevetek mi? legyen akkor masnak is. :D mennyi besavanyodott rosszindulatu asszonysag van itt :D
2012. dec. 18. 10:20
 15/27 anonim ***** válasza:
Oda sem költöztem volna hozzá.
2012. dec. 18. 10:38
 16/27 anonim ***** válasza:

Első körben: bolhából csinálsz elefántot. Sok olyan dolog van, amit leírtál, amin szerintem át kéne lépned, különben nem leszel sosem boldog. Ezt a dolgot csakis az oldhatja meg, ha külön költöztök. Ja, hogy az pénz? Hát igen, áldozni kell rá. Lehet, hogy anyósod sok mindenbe beleszól, ami nem helyes (még akkor sem, ha ő az idősebb és az ő házában laktok), de sok mindent nem tudsz tenni, csak elköltözni és külön élni.

Nekem hasonlóra ment rá az első házasságom, anyósom mindenkit irányítani akart, volt férjem pedig nem akart elköltözni onnan, pedig ő is szenvedett nagyon. Mondjuk nem bánom, mert azóta normális családban normális családi életet élek a második férjemmel.

2012. dec. 18. 11:32
 17/27 anonim ***** válasza:
64%
Gyerekszületés előtt és az összeköltözéskor is tudtad, hogy Anyóssal kell élned akkor utolja nincs jogod reklamálni.
2012. dec. 18. 11:59
 18/27 A kérdező kommentje:
Ez igaz hogy anyósé a ház övé a döntés minden felett. Én meg bosszankodom mert utoljára még gyerek voltam amikor a szüleimnél laktam akkor volt ugyanilyen érzésem. Talán azért mert nem dolgozom jelenleg és nem tudom lekötni magam annyira hogy ne figyeljek fel minden apróságra. De minden anyós rajtam próbál spórolni? Ne almás sütit süsünk karácsonyra mert abba drága az alapanyag és sok kell belőle. Úgy csinál mintha neki kellene megvennie,a közös sütés nem abból áll hogy ő vesz meg mindent hanem felesbe.
2012. dec. 18. 13:04
 19/27 anonim ***** válasza:

Ha dolgozol, akkor is rossz érzés felnőttként, ha nem lehetsz a magad ura.

De ha van szabadidőd, akkor próbálj meg elmenni dolgozni, és lépjetek le anyóstól. Megoldja a problémát :)

2012. dec. 18. 13:41
 20/27 A kérdező kommentje:
És ha anyós nem akarja, vagy nem szeretné hogy elköltözzünk tőle?
2012. dec. 18. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!