Melyik a jobb fűtési mód?
ezt így,a lakás ismerete-látása nélkül, senki nem tudja eldönteni,
max okoskodni lehet,meg pl ilyeneket írni,hogy nekünk kazán van és ez ám az igazi
Attól függ mi a prioritásunk kényelem, környezetvédelem, ár.
Nálunk költséghatékony és kényelmes a házban levő gázkazánnal (családi és társas ház esetén is) a központi fűtés, a gázkonvektor se rossz csak kicsit elszívja a levegőt.
A finneknél sok az atomerőmű, főleg az ezekben termelt árammal fűtenek (ami nagyon környezetbarát akkor ha nem robban fel atomerőmű :) ), a fosszilis energiahordozók fűtésre történő elégetését civilizálatlannak tartják.
Köszi!
Igazából egy 70nm-es, 3 szobás lakásról van szó.
Tudom,hogy így nehéz bármit mondani. Vásárlás előtt állunk, két lakás között kell dönteni.
Mindkettő ugyanakkora, csak az egyik földszinti, a másik I. emeleti. A földszinti konvektoros, a másikban kazán van!
"gázkonvektor se rossz csak kicsit elszívja a levegőt"
A gázkonvektorok (legalábbis amiket én láttam) befele zártak. A levegő is kintről jön és az égéstermék is kifele megy.
Kérdező: általánosságban el lehet mondani, hogy a központi fűtés korszerűbb mint az egyedi. Tehát elvben az nyer. De az állapot és a kivitelezés is sokat számít persze.
"A gázkonvektorok (legalábbis amiket én láttam) befele zártak."
Ez a létező legrosszabb fűtés -van kéményes konvektor is- , a megtermelt hő 30-50%-a kimegy az utcára, arról nem beszélve, hogy hideg levegőt szív be, az is rontja a hatásfokát!
Kérdező:
amennyiben kéményes a konvektor, akkor nincs különbség a gázkazánhoz képest.
gázkonvektorral kapcsolatban:
Lehet hogy az újabbak ilyenek, amik nálunk voltak és amiket máshol is láttam, azok a gyújtóláng résznél bentről is nyitottak voltak, néha fűtési szezon elején pl. a gyújtóláng futókáját ki kellett tisztítanom ahhoz, hogy jöjjön belőle a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!