Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik a jobb fűtési mód?

Melyik a jobb fűtési mód?

Figyelt kérdés
Ha egy lakásban kazán van, radiátorral ill. ha konvektoros?
2012. dec. 11. 07:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ezt így,a lakás ismerete-látása nélkül, senki nem tudja eldönteni,

max okoskodni lehet,meg pl ilyeneket írni,hogy nekünk kazán van és ez ám az igazi

2012. dec. 11. 08:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát pl egy 1,5 szobás lakásba lehet jobb a konvektor,de egy nagyobba már inkább kazán.
2012. dec. 11. 09:14
 3/11 anonim ***** válasza:

Attól függ mi a prioritásunk kényelem, környezetvédelem, ár.

Nálunk költséghatékony és kényelmes a házban levő gázkazánnal (családi és társas ház esetén is) a központi fűtés, a gázkonvektor se rossz csak kicsit elszívja a levegőt.

A finneknél sok az atomerőmű, főleg az ezekben termelt árammal fűtenek (ami nagyon környezetbarát akkor ha nem robban fel atomerőmű :) ), a fosszilis energiahordozók fűtésre történő elégetését civilizálatlannak tartják.

2012. dec. 11. 09:43
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igazából egy 70nm-es, 3 szobás lakásról van szó.

Tudom,hogy így nehéz bármit mondani. Vásárlás előtt állunk, két lakás között kell dönteni.

Mindkettő ugyanakkora, csak az egyik földszinti, a másik I. emeleti. A földszinti konvektoros, a másikban kazán van!

2012. dec. 11. 09:50
 5/11 kovpet ***** válasza:

"gázkonvektor se rossz csak kicsit elszívja a levegőt"

A gázkonvektorok (legalábbis amiket én láttam) befele zártak. A levegő is kintről jön és az égéstermék is kifele megy.

Kérdező: általánosságban el lehet mondani, hogy a központi fűtés korszerűbb mint az egyedi. Tehát elvben az nyer. De az állapot és a kivitelezés is sokat számít persze.

2012. dec. 11. 09:54
 6/11 anonim ***** válasza:

"A gázkonvektorok (legalábbis amiket én láttam) befele zártak."

Ez a létező legrosszabb fűtés -van kéményes konvektor is- , a megtermelt hő 30-50%-a kimegy az utcára, arról nem beszélve, hogy hideg levegőt szív be, az is rontja a hatásfokát!

Kérdező:

amennyiben kéményes a konvektor, akkor nincs különbség a gázkazánhoz képest.

2012. dec. 11. 10:04
 7/11 anonim ***** válasza:

gázkonvektorral kapcsolatban:

Lehet hogy az újabbak ilyenek, amik nálunk voltak és amiket máshol is láttam, azok a gyújtóláng résznél bentről is nyitottak voltak, néha fűtési szezon elején pl. a gyújtóláng futókáját ki kellett tisztítanom ahhoz, hogy jöjjön belőle a gáz.

2012. dec. 11. 10:10
 8/11 anonim ***** válasza:
jav.: fúvókáját
2012. dec. 11. 10:12
 9/11 anonim ***** válasza:
A régebbi konvektorokon is ott zártnak kell lennie. Csillámlemezzel van eltakarva a nyílás. De szerintem is a parapetes konvektor nagyobb szobába alkalmatlan.
2012. dec. 11. 10:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha választanom kellene akkor első emelet...a földszint alatt nem fűt senki,de az elsőn már egy kicsit jobb mert a földszinti is fűt...mondjuk ettől aztán sokkal melegebb nem lesz,de akkor is
2012. dec. 11. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!