Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért ég ki állandóan a...

Miért ég ki állandóan a led-es izzónk?

Figyelt kérdés

2 helyen van energiatakarékos izzó, azzal nincs gond. 3 helyre led-es van betekerve.

Először olcsó fajtát vettünk (landlite azt hiszem), pikk-pakk pár hónap alatt kiégett mindhárom helyen. Aztán rendeltem neten drágább fajtából, ez már 60 smd led-es. Ez is mind kiégett. Garanciálisan küldtek nekünk másikat, az is kiégett. Mindez 3 hónap alatt.

A bejövő áram normális, nem magas és nem is alacsony.

Egyik villanyszerelő ismerősünk látatlanban azt javasolta, hogy hívjuk ki az elműt. Na de, ha kihívom és nem az ő hibájukból van, akkor mindent rámvernek, még a kiszállási költséget is.

Viszont, ha többen is ezt mondják, akkor kihívom őket, mert így aztán nem lehet spórolni...

2012. dec. 10. 16:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

elmű nem foglakozik vele, ráadásul a szolgáltatott feszültségnek elég tág a szabványos határa.

viszont feszültség ingadozásod lehet, amit nem biztos, hogy észreveszel; mindez lehet hálózati, vagy saját lakásban lévő rossz kötések, érintkezések miatt is(melegedés, visszahűlés).ez tönre vághatja a védelemmel nem ellátott elektromos berendezéseket.

2012. dec. 11. 10:25
 12/25 A kérdező kommentje:
Akkor még egy érdekesség: Amíg a gyengébb minőségű izzót használtuk akkor is égett nagyon halványan amikor le volt kapcsolva a lámpa! De csak az egyik helyen. Egy másik helyen meg mindig felvillant egy pillanatra az izzó amikor bekapcsolt a hűtőnk. Mindkettő mennyezeti lámpa. Az egyik csak sima foglalat, az utóbbi egy lámpatest.
2012. dec. 11. 10:55
 13/25 anonim ***** válasza:

Ahol világított, ott véletlenül nem világítós volt a kapcsolós is? Akkor előszokott fordulni. Még akkor is előfordulhat, ha a kapcsoló nem a fázist szakítja meg.

Kíváncsi vagyok a drágább izzó felépítésére. Most próba képp én is vettem egy tesco-s led lámpát. Az a megszokott áramkorlátozó kondi, kisütőellenállással, még egy ellenállás szintén áramkorlátozü

2012. dec. 11. 11:10
 14/25 anonim ***** válasza:

Elnézést, véletlen küldtem el.

Szóval még egy ellenállás, szintén áramkorlátozó, utána 4 dióda egyenirányításnak, még egy soros áramkorlátozó, egy szűrő kondi, és az azt kisütő ellenállás. Tehát összvissz 2 kondi, négy ellenállás, négy dióda. Működni működik, igazából ennyi elég is. Kíváncsi vagyok, meddig bírja.

2012. dec. 11. 11:15
 15/25 A kérdező kommentje:

Nem világítós, viszont alternatív kapcsoló.

Férjem majd valamikor délután ér haza, akkor tudom neki mondani, hogy szedje szét.

2012. dec. 11. 11:52
 16/25 anonim ***** válasza:
Akkor azért világított a ledes. Az olcsóbb kompakt fénycsövek is világítanak az ilyen helyeken.
2012. dec. 11. 12:25
 17/25 A kérdező kommentje:

Megvannak a képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. dec. 11. 16:33
 18/25 anonim ***** válasza:

Hát hogy őszinte legyek, ugyanaz a felépítése, mint a tesco-s talán landlite izzónak. De ez a drágábbik sem SMD ledes, normál 5mm-es, nagy fényerejű led, csak nem 30, hanem 120 fokos. Ebben ránézésre olyan 108 led van. Lényeg a lényeg, hogy a képek alapján panelek egymással sorba vannak kötve, tehát ha egy led kiég, akkor a 16-os paneleken már egyik sem fog világítani. Meg kell keresni, hogy melyik nem világít, ez egy multiméméterrel amin van diódavizsgáló, meg lehet találni. Vagy egy 9v-s elem, és egy az elemmel sorba kötött 1 kiloohmos ellenállással meg lehet keresni egyenként a ledek lábaihoz érintve, hogy melyik nem világít. Azt kicserélve újra működni fog. (Ha az összes led jó, akkor abban a komoly elektronikában van van valami gikszer)

Ha újra kiég, akkor még egyszer meg kell keresni, melyik égett ki, kicserélni, és elvinni valakihez, hogy ott meddig bírja.

2012. dec. 11. 16:55
 19/25 anonim ***** válasza:
Nálam is alternatív kapcsolóval van használva két 108 ledes lámpa, 1.5 éve égnek. Kizárt hogy attól megy tönkre. És ez is ugyanolyan ócska kínai.
2012. dec. 11. 18:34
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem, attól nem megy tönkre, arra írtam ,hogy előfordulhat alternatív kapcsoló esetén, hogy dereng a LED lámpa. Ez olcsóbb kompakt fénycsövekkel is előfordul.
2012. dec. 11. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!