Miért ég ki állandóan a led-es izzónk?
2 helyen van energiatakarékos izzó, azzal nincs gond. 3 helyre led-es van betekerve.
Először olcsó fajtát vettünk (landlite azt hiszem), pikk-pakk pár hónap alatt kiégett mindhárom helyen. Aztán rendeltem neten drágább fajtából, ez már 60 smd led-es. Ez is mind kiégett. Garanciálisan küldtek nekünk másikat, az is kiégett. Mindez 3 hónap alatt.
A bejövő áram normális, nem magas és nem is alacsony.
Egyik villanyszerelő ismerősünk látatlanban azt javasolta, hogy hívjuk ki az elműt. Na de, ha kihívom és nem az ő hibájukból van, akkor mindent rámvernek, még a kiszállási költséget is.
Viszont, ha többen is ezt mondják, akkor kihívom őket, mert így aztán nem lehet spórolni...
Érdekes helyzet. Másik foglalatban próbáltad a ledes izzókat? Először arra gondoltam, zárlatos a foglalat, na de 3 helyen már kicsi a valószínűsége. Mindenesetre az ELMŰ ezzel nem fog nagyon mit kezdeni, az ő hatáskörük a villanyóráig terjed, ha ott azt mérik, hogy rendben van minden, akkor valóban rádverik a kiszállási költséget.
Esetleg az a villanyszerelő ismerősöd megnézhetné rendesen az elektromos hálózatot.
Köszönöm a választ! Ha mi itt bent mindenhol azonos áramerősséget mértünk, akkor az azt jelenti, hogy rendben kell lennie a villanyórának?
Ha megérkezik a csereizzó akkor becsavarom az egyik energiatakarékos helyére.
Egyébként még az a fura, hogy vettem egy gőzgépet és az is elromlott. 6szor cserélték ki nekem, de mindig elromlott pár napos használat után. Azt mondta nekem az eladó, hogy ilyennel még nem találkozott. Nekem is furcsa ez a dolog. Valami nagyon nem stimmelhet itt a hálózattal...
Amúgy a drágább úgy égett ki, hogy először a ledek egyik fele, aztán meg a másik.
Holnap itthon lesz a férjem, majd megkérem, hogy szedje szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!