Geotermikus fűtést érdemes beköttetni? Mennyi a havi villanyszámla?
Bocs az első válaszolónak, ennyire azért nem vagyok hülye. Igen, megcsináltatni akarom, és igen családi házam van. Nekünk fél éve 4,5 millióért adtak árajánlatot, azóta csökkent az áfája, meg úgy tudom, hogy lehet állami támogatást is igényelni rá. Ha összejön, olyan 3 millió lenne, úgy tudom. A gázszámlánk egy évre kb. 350 ezer Ft, most gázártámogatás nélkül. Tehát úgy számolom, hogy kb. 8 év alatt bejönne az ára, és nem kéne attól félni, hogy az ukránok-oroszok mikor balhéznak már össze a gázon. Csak az a kérdés, hogy a villanyszámla mennyi lenne, mert ha ugyanennyi, akkor nem mentünk messzire.
Az elsőnél értelmesebb válaszokat kérek szépen.
Nem okoskodásnak számon a következőt. Ha akarod elgondolkozol rajta, ha akarod elengeded a füled mellett.
Szóval, ha nekem most lenne 3-4millió forint szabad tőkém, én beraknám a bankba. Elég jó kamatot fizetnek még mindig. Ennek az éves kamata majdnem teljesen fedezi az éves 350eFt-os gázszámládat. És akkor nem kell izgulni a villanyszámla miatt és beköttetni se kell semmit.
Szerintem 3-4MFt q sok érte! Akkor inkább többet érsz szerintem, ha ebből a pénzből leszigetelteted a házat, veszel egy jó kondenzációs kazánt, indirekt HMV tárolóval és egy kollektort, amivel rásegítesz a fűtésre, melegvízre.
De ez csak az én véleményem...
Hát, szerintem is sok, de a férjem szeretné nagyon. Igazából a ház teljesen le van szigetelve, pince alászigetelve, újak a nyílászárók is. És télen még így is havi 90 000 Ft a fűtésszámla, ami szerintem a pofátlanság netovábbja.
Igaz, a geotermikus is, mert az egész kerül vagy fél millába a többi csak a munkadíj, meg az engedélyek.
Sörkollektor. Én ezt csinálnám meg tökéletes fűtés kiegészítés,és tök olcsó. Én sajna panelban lakok,így nekem ez kizárt :-(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!