32nm es kis lakásban lakok, a hűtő megy éjjel nappal, laptop csak du fél5től este 10ig max + pici laptop hangfalak, aztán mosógép heti 2szer, villanytűzhely van, de mióta kijött a 11ezres februári számla be se kapcsoltam
villanytűhely az ebben a hónapban nem volt bekapcsolva, mióta kideült h 11ezer lett a februári számlám, be se mertem kapcsolni
2011. márc. 18. 18:10
4/9 anonim válasza:
tekertesd vissza a villanyórát :).. bár ilyen "kis" tételnél nem szokták... mondjuk ha már 200ezer ft, akkor érdemes rajta elgondolkodni!! persze gondolom tudod, hogy ezt a törvény nagyon csúnyán bünteti! :S de ha megfelelő ember végzi, akkor a lebukás esélye=0 :) nézz utána!
2011. márc. 18. 18:20
5/9 anonim válasza:
A Lidl-ben még van...nagyon jó kis fogyasztásmérő !
2800pénz. Kicsit(1 óra) neki kell ülni,mire kitapasztalod,de ha tudod,mi mennyi,könnyebben rájössz,hogy/hol lehet spórolni.
Az a 250 kwh/hó egy családi háznál a reális szerintem.
2011. márc. 18. 19:34
6/9 anonim válasza:
A hűtő nem megy véletlenül egyfolytában? Úgy értem, hogy lekapcsol időnként (ez a normális) vagy állandóan hallani ahogy dolgozik? Mert egy döglődő/elromlott hőkapcsolós hűtő igencsak meg tudja dobni a villanyszámlát.
2011. márc. 18. 21:06
7/9 anonim válasza:
Ez így igaz lehet a hűtő a ludas vagy a bojler ha nmagyon vízköves akkor szintén zabálja az áramot
2011. márc. 18. 22:03
8/9 anonim válasza:
igen igen a hűtő vagy a bojler mert az én hűtőmbe elromoltt a kapcsoló 2800 ért cserélték ki megdobta 2 ezerrel a villanyszámlám mert sosem ált le a motorja vagy a bojler vízköves
2011. márc. 18. 22:21
9/9 anonim válasza:
Vízkő szigetel, bojlert pucold ki, főleg ha "szól" (fűtőszál 200W), fogyasztásmérővel tesztelés szintén jó ötlet, és gondold végig, nem tudják-e megcsapolni valahogy a hálózatodat. Én tudok olyanról, hogy rafkóztak a panelban, és más áramával ment a hűtő. Kapcsolj le mindent, és nézd meg az órát, pörög-e.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!