Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Próbált már valaki ingyen...

Próbált már valaki ingyen áramot fejleszteni otthon, valamilyen eszközzel?

Figyelt kérdés
A videómegosztókon, és különbző internetes oldalakon rengeteg ehhez fűződő információhoz lehet hozzáférni, de én most arra lennék kíváncsi, hogy sikerült-e már valakinek otthon, házilag valamilyen (olcsó, és különösebb szakértelmet nem igénylő) megoldással áramot fejlesztenie.

2012. nov. 20. 23:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy hülye vagyok, de úgy tudom, Tesla-nak rengeteg olyan kìsérlete volt, ami működőképes volt. Mondok egy példát : a saját autóját sikerült úgy átalakítania, hogy ahhoz nem kellett semmilyen üzemanyag. A tornyok is működőképesek lettek volna, (egyet sikerült is megépítenie), de ez csak több más a világ különböző pontjain felállìtva és egymással összehagolva -az elmélet szerint az egész világot ingyen árammal láthatta volna el. Az, hogy miért nem sikerült befejezni a projektet betudható annak, hogy Tesla ezek megépìtésére nem kapott anyagi támogatást. Vajon miért... sokminden, amiről régen azt gondolták, hogy lehetetlen, ma már lehetséges. A tudomány folyamatosan fejlődik, és mindig akad egy olyan ember aki előrukkol egy forradalmi ötlettel, csak éppen nincs, aki támogatná anyagilag a feljlesztést, a terjesztést. De inkább tudatosan ne engedik hogy legyen belőle valami, mett ami ingyenes, az nem hoz profitot... semmi nem lehetetlen. Az egyetlen, ami gátat szab bármiféle újításnak, az a csökönyös, és egysíkú gondolkodásmód, és a nyitottság teljes hiánya.
2012. nov. 29. 03:21
 12/19 A kérdező kommentje:
...persze az otthoni kìsérletezgetés veszélyes dolog, ezért nem ajánlom senkinek, pláne akkor, ha nem rendelkezik megfelelően magas szintű fizikai ismeretekkel. Amit írtam, az az újításokra, az újszerű megoldásokra vonatkozik-hogy amiről ma még álmodozunk, abból évek múlva még akár valóság is lehet ,csak nyitottság kell hozzá. Ma már pl. létezik napelem, szélenergia, geotermikus energia, mozgásból ( pl. a víz/szél mozgásából) előállított energia, és a mágneses energiával, sőt, talán még a fotonok energiájával is lehet kezdeni valamit. Ahogy fokozatosan merülnek ki a Föld erőforrásai, mi talán ezekkel, vagy ezekhez hasonló, ùjszerű megoldásokkal állíthatunk majd elő ingyenes energiát otthon (is) szerte a világon, csak az a kérdés, milyen hamar sikerül majd eljutnunk odáig... szerintem nem annyira távoli ez a jövőkép :)
2012. nov. 29. 04:13
 13/19 anonim ***** válasza:

Kár, hogy ezek közül mindegyik hoax. Tesla nagyszerű tudós volt, de ennyi. Nem léteztek ezek a találmányok, és nem Tesla építette az égig érő tornyot, az Babilonban volt. És nem, az autója is használt üzemanyagot, a semmi ugyanis nem forgatja meg a kerekeket.

Ez a ciki a fizikában: vannak dolgok, amik egyszerűen megkerülhetetlenek. Ilyen például az a fránya elektromosság: a hüle elektronok csak nem akarnak maguktól megmozdulni, ahhoz valahonnan energiát kell elszívni, hogy mozgásra nógassuk őket. Sőt, a kerék se kezd el forogni csak úgy magától, mert ahhoz meg még több energia kell. És ezt Tesla is éppen ugyanúgy tudta.

2012. nov. 29. 07:43
 14/19 A kérdező kommentje:

Nézzétek meg pl. ezt a videót:

[link]

2012. nov. 30. 00:35
 15/19 A kérdező kommentje:
Bocsánat... ez a link lesz jó:
2012. nov. 30. 00:41
 16/19 A kérdező kommentje:
2012. nov. 30. 00:41
 17/19 anonim válasza:

"1 perc : Gyakran önkívületi állapotban jelentek meg a találmányok"

Ennyi erővel én meg megálmodtam a testi érintkezés nélküli szexet, csak egy konnektor kell hozzá, két drót meg a családi örökség. Ugyanannyira hatásos mint az ingyenáram.

2012. nov. 30. 13:36
 18/19 anonim válasza:

Annyi baromságot írtok..

A napelem nem ingyen állít elő áramot?

Márpedig napelemet is lehet otthon előállítani.. de ezen kívül még sok verzió van.

Akit érdekel a téma: alternatív energia/áram(forrás) kulcsszavakkal keressen googleba.

2013. aug. 8. 16:51
 19/19 anonim ***** válasza:
A napellemnek van előállítási költsége. Tehát NEM ingyen állít erő áramot. Azonkívül ha egy hétig borús az idő, bszhatod az egészet. Majd világítasz rá zseblámpával?
2018. jan. 24. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!