A férfiak miért nem szeretnek/szoktak varrni (varrógéppel)?
Varrógéppel?
Mert nincs.
Amúgy szoktam varrni tűvel, ha valami elszakad.
van varrógép, de leggyakrabban nők varrnak vele, de nem tudom, hogy miért.
tanfolyamon is csak nők voltunk, meg általában a nők szoktak csak varrni, érdekelne, hogy mi az oka, úgy általában.
nem érdeklik őket a ruhák
lusták megcsinálni
én sem szeretek varrni sehogy se, pedig nő vagyok
a háztartásra is érvényes a kérdésem, mivel a férfiak is szeretnek enni, szeretnek kényelmes lakásban élni...stb ha ez fontos számukra, akkor úgy gondolom, a házimunka sem mellékes.
az érdekel, hogy MIÉRT gondolod úgy, hogy nekik ez mellékes (pl. a házimunka, pl. az öltözködés, pl, a varrás).
egyébként a ruhára is értem a kérdésemet (csak az jeleztem, hogy nem csak azt lehet varrni), a férfiak se szeretnek zsákokban járkálni, a legtöbb férfi jól öltözött, nem vesz fel akármit.
de sok mindent lehet varrni.
pl. tolltartókat, játékokat, mindenféle tárolót (pl szerszámoknak is), bútorokat , díszeket , kisállatoknak mindenféle kelléket, ...egy csomó kreatív dolgot lehet csinálni varrógéppel.
én pl azért nem varrok semmit, a leszakadt gombon kívül, mert bármi mást vagy meg lehet venni készen, vagy meg lehet bízni vele a varrónőt, illetve a legtöbb férfinak van felesége, az megcsinálja.
minek varrjak ilyen dolgokat, ha árulják a boltban, és még csak pepecselni sem kell vele?
a lakást, ahogy férfiak laknak, leggyakrabban nőt rendezik be és tartják rendben, ha nem, akkor az általában úgy is néz ki.
nem arról van szó, hogy az ember nem szereti a szép dolgokat, meg a rendet meg a tisztaságot, ha éppen meg van csinálva, csak megcsinálni ne kelljen.
annyi más fontos/érdekes/hasznos/szórakoztató/stb dologgal lehet eltölteni a napot, miért töltené az ember éppen varrással?
más dolog, ha vkinek a varrás a hobbija vagy a munkája, és akkor különösen szereti, de ez így olyan, mint pl a festészet, na miért nem fest MINDENKI, vagy nemtom a gyurmázás, miért nem gyurmázik mindenki, vagy ha már vmi hasznos otthoni dolog, akkor miért nem horgol terítőt vagy mázol falat mindenki?
egyszerűen ami az embert nem érdekli, amit nem élvez csinálni, mert nem szereti, azt nem fogja csinálni, főleg ha meg lehet venni készen.
Én szeretek varrni, ha éppen jó a gép.
Egyébként régen a textiliparban, ruhaiparban is szinte csak férfiak voltak, a nők legfeljebb csak valami alantasabb munkákat végezhettek, mert amúgy a konyhában volt a helyük, ilyen világ volt.
betlindis ,
én a miértre vagyok kíváncsi. (pl. miért nem érdekli)
de férfiak válaszát várom főleg, mert rájuk vonatkozik a kérdésem.
többiek,
arra gondoltam én is, hogy régebben sok férfiszabó volt.
az a fura, hogy mostanában a legtöbb varró, az nő. bár még vannak férfiak is, de sokkal kevesebben.
azt nem tudom, hogy tényleg nem szeretnek alkotni varrógéppel, vagy csak mostanában "nőinek" tartják a varrást és csupán csak emiatt varrnak sokkal kevesebben.
ja, és a kedvenc táskámat, amit hordok, azt is pont egy férfi varrta, de még vele együtt is sokkal kevesebben varrnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!