Létezik még 100-as izzó?
Nekem is ez a nagy fájdalmam, egyszerűen nem lehet már kapni.
2009 szeptemberében vonták ki a forgalomból, azóta a 60 wattos izzó is ki lett vonva.
Már csak a gagyi 40-es van mindenhol.
A 100W halogénbetétes egy picit még erősebb fényt is ad mint a normál izzószálas.
De ha helyesen választasz energiatakarékos izzót akkor abból egy 20 W-os ad olyan fényt mint egy 100-as normál izzó és ha helyesen választasz már a hülye kékes fényt sem fogod unni mert vannak már meleg sárga fényűek is mint a normál izzó.
Az enyém a példa de sok más is van a boltokban:
-Osram D lux 2700K 20W 990 Ft.(Ez egy 6x6-os nappali szoba világításáért felel nálam)
Az a lényeg hogy ne no name kínai gagyit vegyél 200 Ft-ért és mindig nézd meg a színhőmérsékletét a dobozon, a 2700K a meleg sárga,a 6400K a rossz kékesfehér fényű!
Ez az én egyik nagy dilemmám, hogy az újféle izzók annyiféle változatban kaphatók! És nem tudom, hogy melyik ad közel olyan fényt, mint egy normál izzó. Megveszek egy x tipust nem kevés pénzért, aztán kiderül, hogy gyenge, vagy idegesítő a fénye, vagy ezer év mire "bemelegszik", és leadja a teljes fényerejét. Még nagy a káosz ezen a téren a boltokban is. Másrészt nem értem ezt az indokot, hogy környezetszennyezők voltak a hagyományos izzók!
A válaszok szerint már 60-ast sem érdemes keresni :-(
Halogént kapsz. Ugyan azt fogja tudni mint a régi 100W-os. Csak pl az 70W-os lesz. De izzó szálas.
Kompakt fénycsöveknél meg rajta van, a lumen. 2000 lumen szerintem elég.
Ilyen halogén izzót még nem is láttam, csak ezeket a hülye fénycsöveket, amik 18693645 kivitelben kaphatók.
És jól hangzik, amit írnak róla. Az ára sem olyan brutális.
Köszönöm szépen!
Ez sem elvetendő lehetőség:
A halogén izzóknak az a baja, hogy nagyon melegszenek, és emiatt a foglalat elkezd hamar megbarnulni. 2000 órát írnak rá, de inkább bírnak annyit, mint egy hagyományos izzó, háromszoros áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!