A konyhámban lévő csillárban szétdurrant egy energia takarékos izzó. Mit csináljak még a szellőztetésen kívül?
kapcsold le a villanyóránál a biztositékot, és tekerd ki a foglalatból az izzó benn maradt darabjait, majd tegyél be egy ujat és kapcsold vissza az áramot... egyszerü... nem?
majdnem kihagytam: Takaritsd össze az izzó darabjait....
Az első választ azért ne vedd túl komolyan!
:)
"azt olvastam, hogy az ilyen izzók higanyt is tartalmaznak..."
Ja, az Auchanban a plakátokon.
:D
Ha így is van, a higany ellen a víz semmit sem ér!
XD
Hívd ki a katasztrófavédőket, a NAV-ot, a tisztiorvost, és a papot is!
:D
Miért is kell a vizes nagytakarítás?
A benne lévő fehér por tartalmaz higanyt. A higanyt tényleg nem takarítod fel vízzel, de itt vegyületként, por alakban van jelen, azt már igen.
És miért kell nagytakarítás? Mert a konyhádban történt, a por meg száll össze vissza. A pultra, amire a kaját rakod, a kint hagyott pohárra, amiből iszol, stb... A nehézfémek mérgezése meg nem játék, még, ha mg-okról is van szó. Mert tény, hogy nincs sok benne, de van.
Kedves #4-es! Te meg ha gondolod nyalogasd a fényport...
Nem nyalogatok én semmit kedves #7!
A higany gőze veszélyes, nem a vegyületei!
Felhívnám a figyelmedet az amalgám fogtömésre ami 50% folyékony higany, valamint ezüst, ón és még néhány fém keveréke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!