A kérdésem azoknak szól, akik panelban laknak! (? )
A párommal lakást szeretnénk, és néztünk egy panelt, amibe én egyből beleszerettem. A páromnak is tetszik a lakás, de semmiképp sem költözne oda, csak azért mert panel. Mondta hogy ő biztos nem költözik soha panelbe, mert sok rosszat hallott róla.
Mi a hátránya a panelnek? Tényleg annyira rossz? Esetleg hogyan tudnám őt meggyőzni, milyen érvekkel? Mik az előnyei és hátrányai?
laktam panelban, laktam régebbi típusú társasházban, új építésű társasházban, most kertesházban lakom
a panel nem legrosszabb volt, az új társasház volt a legborzasztóbb
ha szexeltek a szomszédban, még azt is hallottam, ahogy a két test egymásnak csapódik...a csattogást
inkább a panel....
Ki kell fogni. Társasházban mindigis hallani fogod a szomszédot. Erre fel kell ( ha tudsz) készülni.
Párod hova költözne?
Mindenképpen lakásba költözünk ezt már eldöntöttük. (nem engedhetünk meg magunknak kertes házat) Neki igazából, mindegy, csak ne panel építésű legyen.
A válaszok alapján akkor tényleg nem ez lenne a legjobb választás. Azért várom még a további válaszokat.:)
Teljesen megértem a párodat. Én eddig egy panelban laktam és utálom. Főleg ezekért:
- Hallom hogy mit csinálnak a szomszédok. Hupognak, ordíttatják a zenét, futkosnak a lakásban, ordibálnak, szexelnek, stb.
- Kosz van, bűz van. A lépcsőház bejáratánál sz@ratják a kutyákat, a lift telehányva, csótányok rohangálnak a lépcsőházban.
- Mindig van valami balhé. Átlagban fél évente öngyilkolja meg valaki magát a házban, vagy csak fenyegetőzik hogy felrobbantja ezért ki kell hívni a rendőröket, hogy biztosítsák a helyszínt, amíg a tűzoltók betörik a lakásajtót, hogy aztán a mentők leszedálják és kényszerzubbonyban elvigyék a szerencsétlent. Aztán nem sokkal ez után persze kezdődik az egész elölről.
- A közös költség egy vagyon, amit szinte a semmire fizetünk. A közös képviselő sikkaszt, havonta van valami gyűlésezés, hogy valami számlálóbizottságot válasszanak.
- A lakás eladhatatlan.
- Stb.
Panelban nőttem fel.
Sok hátránya van
- este hallod a szomszéd tévéjét
- hallod ha valamelyik szomszéd veszekszik. Ha ordibálás, verekedés van akkor akár a 3 emelettel lejjebb vagy feljebb lakót is hallod.
- ha zenélsz, ha húst klofolod, ha éppen felújítod a lakásodat ami ugye zajjal jár, akkor mindig akad egy szomszéd aki rád veri az ajtódat, hogy fejezd be.
- ha a szomszédban olyan pár él, akkor minden éjjel hallgathatod hogy " édes istenem, mindjárt elmegyek. ÁÁÁÁÁÁÁÁ" Persze az ágy döngetését is hallgatod.. ( mi már rendszeresen átordítjuk a falon hogy "Ne totojázz hapsikám, dugd a nőt, és aludjunk.." Beválik mert elmegy a kedvük és abbahagyják..
- minden kajaszag át megy a te lakásodba is. Képzeld el amikor valaki pacalt főz..:(
- minden cigiszag átmegy a lakásodba ha valamelyik szomszéd bagózik.
- Mi halljuk hogy a baloldali szomszédunk horkol.
- beázás veszély
előnye
- télen akármilyen későn érsz haza mindig meleg van a lakásban (persze ha fűtenek)
- évekig élsz a panelban úgy hogy fogalmad sincs ki a szomszédod..mert mindenki munkából hazaér, és rögtön bezárkózik a lakásába..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!